Varde Kommune får lov til at udlægge nye sommerhuse ved Henneby

Det er området her ved Henneby, at Varde Kommune nu må udlægge 99 sommerhusgrunde. Kort: Varde Kommune

Varde Kommune får lov til at udlægge nye sommerhuse ved Henneby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varde Kommune får lov af Folketinget til at udlægge 99 nye sommerhusgrunde inden for kystnærhedszonen.

Henneby: Siden 1994 har det ikke været tilladt for kommunerne at udlægge nye sommerhusområder inden for kystnærhedszonen. Men regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil det anderledes og har i forlængelsen af aftalen, Danmark i bedre balance, løst op for planloven.

Blandt andet ved at kommunerne kunne søge om lov til at udlægge nye sommerhusgrunde inden for kystnærhedszonen. I alt 2.187 nye sommerhusgrunde endte det med. Varde Kommune søgte om lov til at udlægge et nyt sommerhusområde lige øst for Henneby Camping. Og kommunen fik, hvad den kom efter.

- Nej, hvor lækkert, siger Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik i Varde Kommune, der roser Plan & Vækst i Varde Kommune for at få ansøgningen igennem.

Han har i lang tid spurgt efter en afgørelse, som kom onsdag eftermiddag. Varde Kommune får lov til at udlægge 99 nye sommerhusgrunde øst for Henneby.

Det er rigtig mange sommerhusgrunde. Jeg er glad for, at vi får en større geografisk balance.
Plan- og teknikformand Preben Friis-Hauge (V), Varde Kommune

Geografisk balance

Han glæder sig især over, at Henneby og området med Henne Strand tilgodeses, så hele udviklingen ikke ender i Blåvand, der i forvejen er voldsomst udfordret på infrastrukturen.

- Det er rigtig mange sommerhusgrunde. Jeg er glad for, at vi får en større geografisk balance, siger Preben Friis-Hauge.

Hvis det havde stået til ham, så havde han gerne set mulighed for endnu flere grunde, da Varde Kommune sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune er det store vestjyske turistlokomotiv. De to kommuner har tilsammen flest overnatninger i hele landet og gør København til en provinsby i den sammenhæng.

Tilfreds konservativ

De konservatives Niels Christiansen pegede selv på et område ved Jegum Ferieland og kæmpede mod et for stort område ved Henneby. Så han er tilfreds med slutresultatet, at der nu kan udlægges 99 nye sommerhusgrunde og ikke 410 som først ønsket.

- Det er først nu, vi skal lave en lokalplan, der viser, hvor mange grunde vi vil have, siger Niels Christiansen.

Varde Kommune har otte år til at få lavet et kommuneplantillæg og en lokalplan for det nye sommerhusområde.

Varde Kommune får lov til at udlægge nye sommerhuse ved Henneby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce