Varde Fritidscenter skærer ned på ambitionerne: Ønsker byggeri til kun 45 millioner kroner

Bent Ove Larsen står i svømmehallen, der både skal udvides med wellness og med et nyt børneområde. Arkivfoto: John Randeris

Varde Fritidscenter skærer ned på ambitionerne: Ønsker byggeri til kun 45 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et årelangt forløb satser Varde Fritidscenter nu kun på at renovere og udbygge for 45 millioner kroner. Resten af udvidelsen må komme løbende, hvis der er penge til det.

Varde: På et tidspunkt blev der drømt om en udbygning af Varde Fritidscenter til 180 millioner kroner. Der har også været talt om et projekt til 125 millioner kroner. På det seneste har der været arbejdet efter at bruge 90 millioner kroner. Men nu arbejder fritidscentret på en renovering og udvidelse til kun cirka 45 millioner kroner.

- Det, man i 2016 havde lagt op til, var det, man billedligt talt kunne kalde drømmehuset, sagde Bent Ove Larsen, der inden månedens udgang er formand for en erhvervsdrivende fond, der skal drive fritidscentret.

- Man er nødt til på et tidspunkt at blive realist.

Planerne til 45 millioner kroner
Den kommercielle del:Et sportel med 84 sengepladser til 10-12 millioner bygges på et område, hvor der i dag er cykelparkering. Fondens kommercielle datterselskab køber jorden, hvor sportellet skal bygges.

Fritidscentret udbygges med nyt spinningslokale.

De kommunalt ejede bygninger:

Kantinen udvides til 1000 kvadrameter. Skal i dagtimerne bruges af skolebørnene, der både kan købe mad i kantinen og spise madpakke. Foreninger og andre kan bruge rummet om aftenen.

Køkken skal være større.

Foyeren bliver større.

Atrium bliver til dansesal.

Svømmehal udvides med 400 kvadratmeter wellness-område. Det meste bliver udendørs.

Flere parkeringspladser. Til gengæld kan den nye skole nøjes med færre.

De ældste bygninger bliver renoveret.

Skolebyggeriet:

Det er en mulighed, at der i forbindelse med byggeriet af en ny skole på nabogrunden også bliver en udvidelse af fritidscentret med en ekstra skolehal. Det er endnu ikke besluttet.

Bygninger forbliver kommunale.

Da Varde Fritidscenter ville hente 90 millioner kroner hjem, var ideen at lave en erhvervsdrivende fond, der skulle overtage Varde Fritidscenter gratis fra Varde Kommune. Når fondene ejede bygningerne kunne den få store og billige lån, og dermed hang budgettet økonomisk sammen.

Det, der har ændret sig, er, at det har vist sig, at modellen var ulovlig. Hvis fonden skal overtage bygninger, så må den betale for det. Det har været overvejet, men den plan viste sig svær at gennemføre.

Nu er der en ny model, der også indeholder en fond. Denne fond skal drive det meste af Varde Fritidscenter på samme vis som IFV, der er en selvejende forening, gør i dag. Det vil sige, at den lejer sig ind i de kommunale bygninger og står dermed for driften. Fonden tjener her hovedsageligt penge på skolernes og foreningernes leje af lokaler.

Bruger penge på kommunens bygning

Under fonden kommer et datterselskab, der skal have alle kommercielle forretninger. Den skal købe jord og her opføre et sportel - et hotel for sportsfolk - samt udbygge fritidscentret med et spinninglokale, der også bliver rent kommercielt.

Sportellet og spinning bliver altså en forretning og skal drives i datterselskabet, så der ikke går kommunale penge til hverken byggeri eller drift. På den måde kan det holdes inden for lovens rammer.

Varde Fritidscenter skærer ned på ambitionerne: Ønsker byggeri til kun 45 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce