Varde: Alle kommunens medarbejdere må skodde smøgen i arbejdstiden

Fremover må rygning foregår udenfor arbejdstiden, hvis man er ansat i Varde Kommune. Arkivfoto: Jens Munk

Varde: Alle kommunens medarbejdere må skodde smøgen i arbejdstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et markant flertal i Varde Byråd besluttede tirsdag aften, at arbejdstiden skal være røgfri i Varde Kommune fra 1. januar.

Varde Kommune: Det er et næsten enigt byråd, der fra 1. januar forbyder sig selv og kommunens ansatte at ryge i arbejdstiden. Kun Julie Gottschalk (DF) og Steen Holm Iversen (LA) stemte imod, og de argumenterede begge for, at de syntes, forslaget var ugennemarbejdet. De argumenterede ikke imod et rygeforbud.

Fra flertallets side var argumenterne meget enslydende. De erkendte, at med forslaget ofrer de lidt af de ansattes personlige frihed, men de mente, at forslaget var til gavn for både de ansattes sundhed og til gavn for de unge, som måske ikke begynder at ryge, når de ikke ser andre ryge. Både Stig Leerbeck (V) og Holger Grumme (R) sammenlignede det med indførslen af sikkerhedsseler, som også kostede på den personlige frihed, men har reddet liv.

- Det er et udtryk for hjælp, at man indfører sådan en rygepolitik, sagde gruppeformand Henrik Vej Kastrupsen (L).

- Vi skylder de unge mennesker at være rollemodeller, sagde Tina Agergaard Hansen (DF).

- For os handler det om børnene, og der ses desværre en stigning i antallet af unge rygere, sagde A. C. Hoxcer Nielsen (S).

Røgfri Arbejdstid betyder for mig, at jeg efter næsten 42 års ansættelse kan blive fyret, fordi min arbejdsgiver ikke accepterer den måde, som jeg lever mit liv på!! Det er ganske enkelt rystende og gør mig rigtig ked af det!
Kommentar fra medarbejder indsendt til kommunen før byrådets behandling
Røgfri arbejdstid
  • Røgfri arbejdstid gælder den tid, hvor den ansatte arbejder for Varde Kommune, uanset hvor arbejdet udføres. Det betyder, at røgfri arbejdstid også gælder ved hjemmearbejde, kørsel i egen bil, kurser, lejrskoler, ture ud af huset, receptioner og lignende.
  • Det er ikke muligt at bruge flextid for at få en rygepause. Til gengæld kan man ryge i sine selvbetalte pauser, hvis man ikke er en på kommunal matrikel.
  • Forbuddet gælder også e-cigaretter og snus.
  • Byrådspolitikerne er også omfattet.
  • Fra oktober får ansatte tilbud om særlige rygestopkurser og muligvis nikotinerstatning.

Ugennemarbejdet

Steen Holm Iversen og Julie Gottschalk mener, at der er alt for mange uklarheder i politikken. For eksempel mener Steen Holm Iversen ikke, at det er helt klart, hvornår man regner folk for at være på arbejde eller for at have fri.

- Vi har behov for at reflektere en smule over de gråzoner, sagde han.

Julie Gottschalk påpegede, at det kaldes et rygeforbud, men at snus også er inkluderet. Så burde det hedder tobaksforbud, mente hun. Og hvad med tyggetobak?, spurgte hun.

- Det her er gået lidt for hurtigt, sagde hun.

Kan ikke tage højde for alt

Synspunkterne fra de to mødte ingen opbakning fra de andre i byrådet. De fandt, at byrådet skulle have tillid til, at ledere og medarbejdere finder ud af detaljerne.

- Vi kan ikke skrive en politik, der udtømmende tager højde for alle mulige og umulige situationer, sagde Holger Grumme.

Varde: Alle kommunens medarbejdere må skodde smøgen i arbejdstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce