Uhumske og urolige teenagere kan lukke ventesal: Der lugter forfærdeligt af hash

Jan Pedersen viser hvordan det ser ud efter en weekend, der ikke har været specielt svinsk. Foto: Morten Nielsen

Uhumske og urolige teenagere kan lukke ventesal: Der lugter forfærdeligt af hash

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke mange stationer med en rigtig ventesal. I Oksbøl er der ventesal, men den er i fare for at lukke.

Oksbøl: Det er en service for passagerne, at der er en vaskeægte ventesal på stationen i Oksbøl. Men hvor længe?

For der lugter ofte af hash og nogle få unge i byen laver uro i ventesalen. Derfor overvejer jernbaneselskabet Vestbanen, der ejer stationsbygningen, helt at lukke den.

Peter Nielsen fra Oksbøl er politiker for Venstre i Varde Byråd, og han er i den forbindelse medlem af Vestbanens bestyrelse. Her tages det op, om ventesalen skal lukke på et kommende bestyrelsesmøde.

- I første omgang vil jeg da appellere til, at forældre tager hånd om de unge, siger Peter Nielsen.

Han håber, at der på den måde kan sættes en stopper for hashrygningen og den uro, som nogle få unge laver.

- Jeg har ikke selv været vidne til uro. Men der lugter frygteligt, når man stikker hovedet ind i ventesalen, siger Peter Nielsen.

Det kan passagerne ikke være tjent med, vurderer han.

På langt de fleste stationer i Vestjylland er ventesalen lukket og erstattet af læskure. Stationen i Oksbøl er ubemandet, men det har altså kunnet lade sig gøre at bevare ventesalen.

Mulig sommerlukning
På et bestyrelsesmøde i Vestbanen i maj er der stor sandsynlighed for, at der træffes et beslutning om at lukke ventesalen i Oksbøl i sommeren.Oplægget er, at et eksisterende halvtag vil blive afskærmet med vægge.

Direktør for Vestbanen, Jens Kristian Ørnskov, oplyser, at der så vil være i overvejelserne at genåbne ventesalen efter sommeren, så passagerne kan holde varmen i vinterhalvåret.

Han vil helst ikke flytte problemet

Det er Arriva, der driver toget, der kører mellem Nørre Nebel, Oksbøl, Varde og Esbjerg. Men det er privatbanen Vestbanen, der ejer skinner, perroner og altså stationsbygningen i Oksbøl.

Det efter henvendelse fra Arriva, at Vestbanen nu har alvorlige overvejelser om at lukke ventesalen, som altså er i forvejen er sjældenhed.

- Der er ssp på sagen, siger Peter Nielsen, der håber at problemet kan løses. Ssp er et samarbejde mellem skole, politi og sociale myndigheder.

Han erkender, at det at lukke ventesalen blot kan være at flytte problemet, så det vil naturligvis være bedre med et løst problem og en ventesal, der hverken er præget af hashlugt eller uro. Men en lukning kan meget vel være konsekvensen.

Der er dog håb, for i de seneste årtier er problemet med uro med jævne mellemrum dukket op med politianmeldelser til følge. Her er problemerne så gået i sig selv, men genopstået, når nye generationer er blevet teenagere og har brugt ventesalen til et uautoriseret forsamlingssted.

Uhumske og urolige teenagere kan lukke ventesal: Der lugter forfærdeligt af hash

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce