Udvalgsformand lover at hjælpe friskole i Billum

Billum Børneby er nu én enhed igen.
Foto: John Randeris

Udvalgsformand lover at hjælpe friskole i Billum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et borgermøde med cirka 85 mennesker torsdag aften var der opbakning til at åbne en friskole med tilhørende privat børnehave i Billum i august 2017. Kommunen vil ikke sælge bygninger i øjeblikket, men lover teknisk hjælp til opstart af privat børneby

BILLUM: Cirka 85 mennesker dukkede op til et borgermøde i Billum torsdag, og der er nu så godt som enighed i byen om, at den ønsker folkeskolen og børnehaven nedlagt og erstattet med en friskole med tilhørende privat børnehave. Og det skal allerede være fra august 2017. Det fortæller Martin Hansen, der er medlem af sogneforeningen, men også er i gruppen, der i over tre år har gjort klar til at kunne åbne en friskole, hvis folkeskolen lukker.

- Den model, vi har haft i skuffen, trak vi ud i går, siger han.

Martin Hansen siger, at det eneste, der kan forhindre en opstart, er, hvis kommunen ikke vil sælge de nuværende bygninger i Billum.

Den del kommer borgerne til at vente på. Borgmester Erik Buhl (V) og udvalgsformand Per Rask Jensen (V) siger, at Billum Børneby ikke er til salg, før den kommende børnehave- og skolestruktur er på plads i maj.

- De må gerne spørge, men jeg har ikke fantasi til, at de får et ja. Jeg synes, det er så vigtigt, at vi får en samlet vurdering af vores folkeskole, siger borgmesteren.

Til gengæld lover Per Rask Jensen, at kommunen vil hjælpe med alt det tekniske, der skal til for at etablere en friskole og en privat børnehave.

- Vi har kun en interesse i, at det foregår på en god og ordentlig måde.

Han vil gerne rose, at foreningerne i Billum har arrangeret borgermødet, og at byen har en fælles holdning til, hvad den vil. Han synes, at gruppen endelig skal fortsætte med arbejdet.

- Det er jo ingen forudsætning for en friskole, at man kan overtage nogle andre bygninger, siger han.

Fakta
Billum Børneby

Siden sidste år har børnehaven og skolen i Billum været én enhed kaldet Billum Børneby.

  • Sådan skal det også være, hvis skolen og børnehaven bliver privat, siger Martin Hansen.


  • Børnebyen er i dag en del af Blåvandshuk Skole, der har sin hovedafdeling i Oksbøl.


Udvalgsformand lover at hjælpe friskole i Billum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce