Tyrrestrup fylder 75 år

Hans Tyrrestrup varmer op til fødselsdag. Privatfoto

Tyrrestrup fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maler og digter Hans Tyrrestrup, der har hovedresidens i Thorstrup gamle skole, fylder 75 år i august i år Det fejres med udstillingen "Visum til Venus", der har fernisering på Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk lørdag d. 13. april. Udstillingen kan ses frem til 26. maj. I eftersommeren gentages udstillingen på Museet Holmen i Løgumkloster.

Han har til udstillingen specielt til den ene lange væg malet fem værker, der trods forskellige titler udgør en samlet fortælling. Og ligeså velovervejet har han på endevæggen ophængt tre maleirer, der stammer fra 2014 fra en periode, hvor han opholdt sig i Rom. Centrum for begge suiter er fødslen af Venus, der er gudinde for kærlighed og skønhed i den romerske mytologi.

At udstillingen hedder "Visum til Venus" rummer en indre logik. Hans Tyrrestrup har siden han var 12 år været ikke bare betaget men også ubrydeligt inspireret af Venus både konkret gennem dybtgående kendskab til italienske værker og som universelt begreb. Han så maleriet "Venus fødsel" af den italienske maler Sandro Botticelli (1445 til 1510) i Firenze som 12-årig. - Venus er på en gang både kærlighedens gudinde og for mig symbol på kærligheden til kunsten, der opstår, når man skaber den.

LÆS MERE I 1. SEKTION

Tyrrestrup fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce