Troels Ravn (S) om miljøministeren: Magtarrogance - jeg har aldrig oplevet noget lignende

I fremtiden øges øvelsesaktiviteten væsentligt fra Nymindegab i nord til Ho i syd. Blandt andet skal der anlægges 50 hektar nye panser- og kørespor i hovedsageligt naturbeskyttede områder. Men socialdemokraternes folketingsmedlem Troels Ravn finder, at miljøministeren ikke tager borgernes bekymringer alvorligt. Arkivfoto: John Randeris

Troels Ravn (S) om miljøministeren: Magtarrogance - jeg har aldrig oplevet noget lignende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingsmedlem Troels Ravn (S) er meget fortørnet over miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V), som kun svarede nej til et spørgsmål om udvidelsen af øvelsesområdet vest for Oksbøl.

Oksbøl: Med et pennestrøg underskrev to departementschefer fra henholdsvis Forsvarsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet den 24. januar i år en aftale, som gør over ti procent af Varde Kommune til et stort øvelsesområde.

Forsvaret får i fremtiden adgang til Naturstyrelsens 8.000 hektar, mens Naturstyrelsen skal forvalte den lukrative jagt i Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn på 6.000 hektar.

Men processen og vejen til aftalen møder mere og mere kritik. Blandt andre fra folketingsmedlem Troels Ravn (S), der efter skriverierne i JydskeVestkysten har modtaget flere henvendelser fra bekymrede borgere.

Derfor har han skrevet til både Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Til sidstnævnte har han spurgt:

Til Miljøministeren: Er ministeren enig med borgere i Varde Kommune, som udtrykker bekymring for, at udvidelsen af skyde- og øvelsesterrænet ved Oksbøl Kaserne vil føre til negative konsekvenser for natur og miljø i det berørte område?

Til det svarer ministeren kort og godt:

- Nej.

Et svar, som giver Troels Ravn sammen ansigtskulør som partifarven.

- Magtarrogance, jeg har aldrig oplevet noget lignende. Ministeren burde forklare og komme med argumenter, hvorfor ministeren ikke tager borgernes bekymringer alvorligt. Der er åbenbart langt fra ministerkontoret til Oksbøl, siger Troels Ravn.

Aftalen
I fremtiden må Forsvaret anvende Naturstyrelsens 8.000 hektar fra Nymindegab i nord til Ho i Syd til øvelser. Alt efter områder må Forsvaret holde øvelser i 28 eller 75 dage op året i plantagerne og klithederne.

I stedet skal Naturstyrelsen stå for den samlede regulering af vildtbestanden i Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn på 6.000 hektar.

Slipper ikke

Det kan godt være, at der ikke er noget at bekymre sig om.

- Vi må da som politikere forholde os til borgernes bekymring. Man kunne da i det mindste have involveret Varde Kommune eller Folketinget, siger Troels Ravn.

På baggrund af det korte svar vil Troels Ravn i spørgetiden i Folketinget i næste uge stille spørgsmålet igen.

- Så let skal han ikke slippe, siger Troels Ravn.

JydskeVestkysten har givet ministeren en mulighed for at svare på kritikken. Men fredag havde avisen endnu ikke fået et svar.

Troels Ravn (S) om miljøministeren: Magtarrogance - jeg har aldrig oplevet noget lignende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce