Træning, sygeplejersker, sundhedsfremme og læger samme sted: Kommunen arbejder på et sundhedshus

Det er ikke besluttet, hvor det nye sundhedshus skal være, men tidligere har der været snak om at lave et lægehus i det tidligere sygehus mellem Frisvadvej og Ringkøbingvej. Arkivfoto: Morten Nielsen

Træning, sygeplejersker, sundhedsfremme og læger samme sted: Kommunen arbejder på et sundhedshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre afdelinger i kommunen, der arbejder med sundhed, mangler plads, og der er lægemangel i byen. Derfor har Varde Kommune planer om et stort sundhedshus.

Varde: Sygeplejen mangler plads. Træning & Rehabilitering mangler plads. Center for Sundhedsfremme mangler plads. Og læger kommer vi snart for alvor til at mangle - særligt i Varde by.

Nu har politikerne nikket ja til, at kommunen forsøger at løse alle fire problemer på én gang ved at få etableret et sundhedshus, der også indeholder et lægehus. Da de forskellige enheder alle arbejder med sundhed, kan der desuden vise sig den fordel, at de fire enheder skal bruge mindre plads ved at være sammen, end hvis de ligger hver for sig, forklarer Tina Agergaard Hansen (DF), der er formand for social og sundhed.

- Målet er et fælles sundhedshus, hvor vi forhåbentlig kan tiltrække nogle flere yngre læger, siger hun.

- Nu skal vi finde ud af, hvad behovet er, og hvad man tænker, at et sådant hus kan indeholde.

Region hjælper
Region Syddanmark har været involveret i flere sundhedshuse, der er oprettet rundt i regionen.Derfor er kommunen i dialog med regionen for at få gode erfaringer.

Fredericia Sundhedshus blev officielt indviet i de gamle sygehusbygninger i december 2016. Ifølge en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune er det rigtigt, at kommunen siden da er ophørt med at være lægedækningstruet.

Sundhedshuset i Fredericia skal på sigt have plads til 10-13 læger. Der er ikke sat tal på, hvor mange læger der skal være i lægehuset i Varde.

Gode erfaringer i Fredericia

Varde er kategoriseret som et lægedækningstruet område. Ifølge Tina Agergaard Hansen har Fredericia også været det, men har vendt udviklingen ved at få et sundhedshus. Det er det, som politikerne håber at opnå i Varde også.

Ifølge Tina Agergaard Hansen er kun 29 ud af 35 læge-ydernumre besat, og det er derfor, Varde Kommune kaldes lægedækningstruet. Ud af de 29 er 21 læger over 50 år. Det vil altså sige, at der skal tiltrækkes en del læger i de kommende år for at undgå en alvorlig lægemangel.

Tror ikke på nybyg

Hvis det hus skal indeholde alt det, der er ønsker om, og der også skal være læger i det, så findes sådan et hus vel ikke i øjeblikket? Så vi snakker vel nybyggeri?

- Jeg tænker ikke, at det er de baner, vi er ude i nu. Lige nu er det de overordnede rammer og idéer, vi kigger på: Hvad giver mening i sådan et hus? Hvad kan samles, og hvad kan ikke samles? Når vi har et overblik over det, skal vi se på, om der er nogle af vores nuværende bygninger, der kan huse det, eller om vi skal ud og tænke i andre bygninger, svarer udvalgsformanden.

Træning, sygeplejersker, sundhedsfremme og læger samme sted: Kommunen arbejder på et sundhedshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce