Toiletbygning var lige til at skylle ud - nu er den sat til salg

Toiletbygningen på 19 kvadratmeter blev opført i 1989 og sættes nu til salg af Varde Kommune, da en interesseret køber har henvendt sig. Sidste frist for at byde er den 27. august. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Toiletbygning var lige til at skylle ud - nu er den sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toiletbygningen på p-pladsen ved Fakta stod foran en nedrivning. Men Varde Kommune har udbudt toiletbygningen til salg, da en interesseret køber har henvendt sig.

Oksbøl: Kampen for det offentlige toilet på p-pladsen på Stationsvænget ved Fakta har taget en helt ny drejning. Den offentlige toiletbygning på 19 kvadratmeter stod foran en nedrivning, men er nu udbudt til salg af Varde Kommune.

Toiletbygningen skulle faktisk været revet ned inden sommerferien, men blev efter flere skriverier i JydskeVestkysten udskudt, så Varde Byråd på budgetseminariet i september en sidste gang skulle forsøge at finde 40.000 kroner om året for at redde toiletbesøget for både lokale og de mange turister.

Centerleder Susanne Fast fra Ejendomscentret i Varde Kommune oplyser, at toiletbygningen er udbudt til salg, da kommunen har fået en henvendelse fra en interesseret køber. Og så skal kommunen efter reglerne sætte bygningen i udbud.

JydskeVestkysten erfarer, at køber ønsker at ombygge toiletbygningen fra 1989 til en grillbar. Og der bevares samtidigt et toilet. Og det vækker glæde hos Henrik Vej Kastrupsen (L), som både er formand for borgerforeningen Oksbølby og medlem af byrådet. Han har tidligere kritiseret beslutningen om at rive toiletbygningen ned.

- Jeg er mest fokuseret på resultatet og synes, det er en god idé. Det er bedre med en fugl i hånden end ti på taget, siger Henrik Vej Kastrupsen.

Salomonisk løsning

Også de konservatives Niels Christiansen dytter med pølsehornet.

- Det er en salomonisk løsning, at nogle kan bruge bygningen og samtidig påtage sig drift af toilettet, siger Niels Christiansen.

Det var daværende byrådsmedlem Erhard Jull (K) fra Oksbøl, der i 2012 redde toilettet ved, at Fakta overtog vedligehold af den kommunale p-plads som modydelse for at bevare toiletbygningen. Fakta opsagde aftalen i fjor, hvorfor plan og teknik effektuerede den gamle beslutning om at rive den velholdte toiletbygning ned for at spare penge.

Erhardt Jull har godt hørt om planerne om en grillbar.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg ikke på det. Det må koste en mindre formue at bygge det om. Men jeg tager hatten af for nogen, der har mod på det, siger Erhardt Jull.

Han håber, som han siger, at byrådet besinder sig og finder pengene til en fortsat drift af toiletbygningen.

Toiletbygning var lige til at skylle ud - nu er den sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce