Tidligere narkoman kritiserer metadonudlevering om eftermiddagen

Marianne Petersen med sin hund, Milo. Hun er skuffet over, at udleveringen af metadon og anden substitutionsmedicin i Varde foregår om eftermiddagen. Arkivfoto: Chresten Bergh

Tidligere narkoman kritiserer metadonudlevering om eftermiddagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er problematisk først at kunne få metadon om eftermiddagen, fortæller tidligere narkoman. Kommunen vil gerne evaluere, men kan ikke love en løsning, der passer alle 100 procent.

Varde: Hver onsdag er der fremover udlevering af metadon og anden medicin til tidligere narkomaner i Varde.

Det har en af brugerne, Marianne Petersen, været begejstret for her i avisen, men nu er hun blevet skuffet. Udleveringen foregår om eftermiddagen, og Marianne Petersen har brug for sin medicin om morgenen.

- Det er ligesom folk, der drikker. De har også brug for deres morgenbajer, siger hun.

Problemet er, at ved udleveringen skal hun indtage onsdagens ration, og så får hun medicin til og med tirsdag. Dermed mangler hun medicin til onsdag morgen.

Hun kan løse det ved at dele en af dagsrationerne op i to, så hun får en halv ration onsdag morgen. Problemet er, at hun så en dag kun får en halv ration, og om onsdagen får hun halvanden. Det er ikke sundt, forklarer hun, men det er alligevel det, hun har tænkt sig at gøre, fordi hun dermed kan undgå at møde bekendte fra sin tid som misbruger i Esbjerg.

Metadonudlevering
Tidligere narkomaner har i en årrække kunnet hente metadon på apoteket. Det stoppede i efteråret 2017. Nu skal metadon udleveres ved personligt fremmøde.Konsekvensen af det har været, at tidligere narkomaner i Varde Kommune nu skulle til Esbjerg hver uge. Det er ikke kun transporttiden, der er problematisk, men også at eksmisbrugerne dermed skal opholde sig i et venterum med andre tidligere misbrugere, selvom de har brudt med det miljø.

Siden har Varde Kommune arbejdet for at få en lokal udlevering af metadon.

Onsdag klokken 13 var der for første gang udlevering i Varde.

Evaluering på vej

Socialchef Gitte Eskesen har forhørt sig hos Center for Misbrug, der står for udleveringen af metadon og lignende, om den problemstilling, som Marianne Petersen rejser.

- Det, som jeg har fået tilbage, er: Jo, tidspunktet er godt for nogle og dårligt for andre, siger hun.

Marianne Petersen påpeger også, at tidspunktet om eftermiddagen er dårligt for eksmisbrugere, der er i arbejde. Det anerkender Gitte Eskesen også.

Når der har været udlevering i Varde nogle gange, bliver det evalueret. Gitte Eskesen siger, der kan komme justeringer, men hun kan ikke love en løsning, der passer 100 procent til alle.

Manglende brev er en fejl

Marianne Petersen kritiserer også, at hun ikke har fået et brev om, at hun nu kan få udleveret sin medicin i Varde.

Gitte Eskesen fortæller, at brugerne har fået brev ved personligt fremmøde på Center for Misbrug i Esbjerg. Hun ved ikke, hvad der er gået galt i Marianne Petersens tilfælde, men hun fortæller, at Marianne Petersen blev ringet op, da kommunen fandt ud af, at hun ikke havde fået et brev.

Marianne Petersen afviser dog, at hun har fået et opkald.

Tidligere narkoman kritiserer metadonudlevering om eftermiddagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce