Stort antal vildkatte fjernet fra landsby ved Varde

Alt for mange katte havde samlet sig ved en landejendom i Varde Kommune. Der er også beskyldninger om dyremishandling. Genrefoto

Stort antal vildkatte fjernet fra landsby ved Varde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere mener, at katte blev mishandlet og tilkaldte derfor Dyrenes Beskyttelse. Nu er en mængde katte fjernet fra landejendom.

Varde: Der er fjernet seks voksne katte og ni killinger, som levede vildt ved en landejendom ved Varde.

Der er på Facebook, at historien er dukket op. Det drejer sig om, at en mand har samlet vildkattene ved at fodre dem, og der er beskyldninger om, at han også har mishandlet dyrene.

Nogle katte er transporteret fra landsbyen ved Varde til en kattepension i Nordjylland på privat initiativ. Andre er fjernet af Dyrenes Beskyttelse. I forbindelse med beskyldningerne om dyremishandling er sagen nemlig blevet meldt til Dyrenes Beskyttelse.

Her kan man ikke helt genkende beskyldningerne om dyremishandling, men organisationen erkender, at der har været et problem på stedet.

Regler om aflivning
  • Det er som udgangspunkt ulovligt selv at aflive sit kæledyr.
  • En undtagelse er dog nyfødte dyr under tre døgn, som må aflives med et hårdt slag.

Dyrenes Beskyttelse var på stedet

Den lokale formand for Dyrenes Beskyttelse i Ringkøbing, Harry Metzmann, var den person, der repræsenterede organisationen på stedet.

- Det var en beboer, der fodrede dem. Jeg ham bad ham stoppe, siger Harry Metzmann.

For der var alt for mange vildkatte på et sted på grund af fodringerne.

Han måtte tage ni killinger og fire voksne katte med. De får alle nye hjem undtagen en hankat, som var så vild, at den måtte aflives.

Der er borgere, der mener, at nogle katte på stedet er aflivet på en inhuman måde med et baseball-bat. Det er sådan, at beskyldningerne om dyremishandling er opstået.

Men Dyrenes Beskyttelse har ikke fundet tegn på, at katte skulle være aflivet på en inhuman måde af beboeren. Derfor har Dyrenes Beskyttelse ikke fundet anledning til en politianmeldelse.

I en tidligere version af denne artikel har en katte-engageret borger fortalt, hvordan hun hjalp, men hun har ønsket at trække sit billede og udsagn. Det ønske er efterkommet.

Stort antal vildkatte fjernet fra landsby ved Varde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce