Store visioner for Vestbanen


Store visioner for Vestbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Bach Mortensen og Christian Anneberg, Tistrup, har sendt følgende skrivelse til alle medlemmer av Varde Byråd:

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er statstilskud på 33,6 mio. kr. og en driftsudgift som ligger langt under statstilskuddet for at drive Vestbanen, som vi kender i dag.

Et alternativt forslag kunne være, at man hiver skinnerne op fra Nr. Nebel til Oksbøl og lægger dem ned igen fra Oksbøl til Blåvand. Det kan lyde lidt sjovt, men der er en masse gode ting ved forslaget, f.eks.
Når man hiver skinnerne op fra Nr. Nebel til Oksbøl, er der en hel masse landmænd, som bliver glade, da de ikke skal lukke deres overkørsler til deres marker. Det sparer dem for en masse ekstra kilometer i det daglige.

Derudover skal strækningen belægges med asfalt, så der kommer en dobbeltrettet cykelsti mellem alle byerne ude i det åbne land, som er meget attraktiv.

Så bliver strækning meget erhvervsvenlig og brugervenlig for den lokale befolkning.

Strækningen fra Oksbøl til Blåvand er også en rigtig god ide, da der ikke er mange overskæringer af det offentlige vejnet. Strækningen er tænkt som en stor turist attraktion, som gør, at vi kan få turisterne ind i Vardes bymidte for at handle.

Vognene, som skal køre, skal udformes så de er en attraktion i sig selv. De skal indrettes i bedste western stil. Bemandingen kunne være en del af beskæftigelsesområdet. En af vognene skal beregnes til de cyklende turister, som vil cykle til Varde med rygvind på cykelstien for at handle, men kan tage toget retur til sommerhuset.

Derudover kunne vi lave noget nyt – kulturtoget, som kunne køre tirsdag og torsdag. Dvs. at vi skal transportere turisterne med tysk talende guider fra sommerhusområdet til f.eks. Sig for at se Karlsgårde værket, Nørholm gods og Janusbygningen i Tistrup. Når turisterne havner i Sig med toget, så skal der stå Varde cykler, som de kan tage videre til Tistrup. Cyklerne kan blive på Tistrup station, da turisterne kan tage toget retur herfra til sommerhusområdet. Den anden tur kunne være en rundtur i Vardes forretnings- og kulturliv med bl. a. Minibyen og Artillerimuseet.

Fordelene ved dette er:Turene er turistvenlige de er lokalvenlige, i og med, at de lokale nemt kan tage toget til sommerhusområdet, og de kulturelle perler i Vardes område besøges lettere af turisterne.
Forudsætningen for dette er selvfølgelig også, at strækningen fra Nr. Nebel til Oksbøl serviceret med busser.

Ovennævnte er ikke et for eller imod Vestbanen, men en ide om en vision med at styrke turismen, erhvervet og lokalbefolkningens muligheder, samt at beholde det offentlige statstilskud.

Store visioner for Vestbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce