Slut med friplads til ridning og musikundervisning for udsatte børn

Middelfart Kommune har også en fritidspas-ordning. På billedet ses 12-årige Sacha Nielsen, der kan dyrke jiu jitsu i Nørre Aaby på et fritidspas. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Slut med friplads til ridning og musikundervisning for udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der mangler penge til at give fritidspas til alle de børn, der søger om det. Derfor bliver der nu strammet op på kriterierne.

Varde Kommune: Intentionen var at give socialt udsatte børn mulighed for at få til flere typer fritidsaktiviteter. Men resultatet er blevet, at der nu mangler penge til området. Derfor bliver kriterierne nu strammet.

I dag kan socialt udsatte børn få et fritidspas, så de kan deltage i fritidsaktiviteter, der koster op til 4000 kroner om året. Det er en ret ny ordning, for frem til 1. april 2018 kunne man kun få støtte op til 1000 kroner.

Det har dog betydet, at de 100.000 kroner i puljen for 2018 forsvandt hurtigt, og politikerne fandt 100.000 kroner mere til puljen. Hvis kriterierne skulle fortsætte uændret, så ville det betyde, at der var behov for 300.000 kroner næste år. I 2019 er der dog igen kun 100.000 kroner i puljen.

- Nu skruer vi lidt på kriterierne, så vi er sikre på, at så mange børn som muligt får mulighed for at deltage i aktiviteter, siger Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid.

Strammede kriterier
Kriterierne for fritidspasset er strammet på følgende punkter:Familier kan ikke længere selv søge direkte.

Der kommer et loft på støtte på 2.000 kroner, hvorefter der er egenbetaling på det resterende kontingentbeløb.

Der kan ikke søges tilskud til flere aktiviteter, der foregår på samme tid.

I 2019 kan der kun søges kontingent vedrørende 2019 og sæson 2019/2020.

Familiens samlede husstandsindkomst må ikke overstige 350.000 kroner.

Støtte op til 2000 kroner

Den væsentligste ændring er, at børnene nu kun kan få op til 2000 kroner om året i støtte. Det er faktisk kun 31 ud af de 150 børn, der har fået støtte i 2018, der har fået mere end 2000 kroner i støtte, men det er over halvdelen af puljen, der er gået til disse 31 børn. Det er blandt andet ridning og musikundervisning, der er blandt de dyre aktiviteter.

- Vi må bare konstatere, at med 100.000 kroner til fritidspasset, så er de dyre kontingenter desværre nogen, der hurtigt opbruger puljen, siger Mads Sørensen.

- Man kan stadig deltage i aktiviteter, der er dyrere end 2000 kroner, men man vil opnå en kommunal støtte på 2000 kroner, hvorefter der så vil være en egenbetaling på det resterende beløb.

Kigger på puljen i maj

Politikerne ved ikke, om de nye kriterier vil være nok til at sikre, at 100.000 kroner fremover er nok. Udvalget for Kultur og Fritid har bedt om en status i maj.

Mads Sørensen kan endnu ikke sige, hvad politikerne vil gøre, hvis det viser sig, at der stadig er for få penge i puljen.

Slut med friplads til ridning og musikundervisning for udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce