Skoleleder tager konsekvent på ferie udenfor skoleferien - fordi det er billigt

Tom Arnt Thorup er skoleleder på Hvide Sande Skole, hans hustru, Gitte, er afdelingsleder på Cosmosskolen i Esbjerg. De tager hvert år deres tre børn ud af skolen for at tage på skiferie, mens det er billigt. Foto: Martin Ravn

Skoleleder tager konsekvent på ferie udenfor skoleferien - fordi det er billigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tom Arnt Thorup, skoleleder i Hvide Sande og byrådsmedlem i Varde, tager hvert år sine tre børn ud af skolen i uge fire eller fem for at tage på skiferie, før priserne stiger.

Varde: Han er skoleleder i Hvide Sande, hun er afdelingsleder på en skole i Esbjerg, og hvert år tager de deres tre børn ud af folkeskolen i Varde, mens kammeraterne stadig slider med lektierne. For at smutte på skiferie mens priserne er i bund.

- Det har vi gjort i fire år efterhånden, siger Tom Arnt Thorup uden blusel.

Han er også medlem af Varde Byråd, for lokallisten.

Hvorfor tager I på skiferie før skolernes vinterferie?

- Det gør vi, fordi det for det første er billigere, og så er der ikke så mange folk på pisterne, så vi får rigtig meget ski-tid. Det er et fedt break, inden vi har ferie igen i den rigtige vinterferie et par uger efter, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, det giver meget med ungerne, at være sammen på den måde, fordi vi egentlig har en hektisk hverdag.

Den 6.ferieuge
Lærere har fem ugers ferie i skolernes ferie.Fast er en uges vinterferie, i uge 7, en uges efterårsferie, i uge 42, og tre ugers ferie i skolernes sommerferie.

Resten af skolernes sommerferie er arbejdstid for lærerne, samt indgår i lærernes års-normering i øvrigt.

Derfor har alle lærere en sjette ferieuge, som altså kan lægges udenfor skolernes ferier.
I det hele taget elsker familien Thorup at rejse. Fordi der ellers går hverdag i den, når de ferierer hjemme. Så helst er de afsted seks-syv uger hvert år. Foto: Martin Ravn
I det hele taget elsker familien Thorup at rejse. Fordi der ellers går hverdag i den, når de ferierer hjemme. Så helst er de afsted seks-syv uger hvert år. Foto: Martin Ravn
Foto: Foto: Martin Ravn

Først blev de forbløffet

Men du er skoleleder, og din hustru er afdelingsleder på en skole?

- Lige præcist, så vi sender jo nogle signaler ud til de organisationer, vi er i. Jeg kan huske det første år i Hvide Sande. Der sagde mange til mig: "Tom, det er udenfor skoleferie, så det kan du jo ikke!" Så måtte jeg forklare, at det er jo altid er en vurdering af den enkelte, når et barn bliver taget ud af skole, og sådan er det også for os.

Så alle, der spørger om ferie udenfor skoleferie, får lov på din skole?

- Ja, det gør de faktisk. Blandt andet fordi det område, jeg er skoleleder i, har mange forældre, der arbejder i turisterhverv, og de har ofte svært ved at få ferie i skoleferien. Så jeg kigger meget velvilligt på ønsker om ferie i skoletiden. Jeg har ikke spændt ben for nogen endnu, men en enkelt gang har jeg påpeget, at forældrene skulle overveje det, på grund andet fravær oveni. Det bliver hver gang vurderet individuelt.

Hver må leve på sin måde

I Varde Kommunes skolevæsen er tilstedeværelse et kvalitetsparameter. Sætter du ikke pris på, at eleverne er tilstede i undervisningen?

- Jo, tilstedeværelse er ekstremt vigtigt, og det følger jeg også op på som skoleleder. Vi får månedlige opgørelser over fravær, og vi følger det meget tæt. Men børn, der ellers møder kontinuerligt, det er noget andet.

Du er meget åben om, at I tager på ferie i skoletiden. Giver det kommentarer?

- Engang imellem, men mest for sjov. De kender jo min holdning, både skolebestyrelsen, forældrene og de ansatte. Mine ansatte er glade for det, så på den måde er jeg gået lidt foran, og det siger man jo, en leder skal. Selvom det måske ikke er alle, der synes, det er på det her område, lederen skal gå forrest.

- Folk må lidt mene, hvad de vil. Sådan er det jo. Jeg lever på min måde, og det er jeg glad og tilfreds med. Sådan er jeg som person, jeg har ikke behov for at skjule så meget. Jeg sidder som byrådsmedlem i udvalget børn og læring, og jeg er godt klar over, at det kan splitte en organisation lidt. Men jeg har ligesom alle andre en sjette ferieuge, og kan vi få børnene fri, så gør vi det.

Skoleleder tager konsekvent på ferie udenfor skoleferien - fordi det er billigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce