Samarbejde skal få flere flygtninge ud i foreningerne

Brihan spiller saxofon i Varde Garden. Et nyt tiltag skal få flere flygtningebørn ud i foreningerne. Foto: Martin Ravn

Samarbejde skal få flere flygtninge ud i foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varde Kommune indgår et samarbejde med Dansk Flygtningehjælp, så flere flygtninge oplever det danske foreningsliv.

Varde Kommune: En ny samarbejdsaftale skal få flere flygtninge ud i foreningerne.

Samarbejdsaftalen er mellem Dansk Flygtningehjælp og Varde Kommune. Begge parter betaler allerede i dag blandt andet kontingenter for flygtningefamilier, hvis børn gerne vil opleve at være i en forening. Dansk Flygtningehjælp støtter via Fritidspuljen, mens Varde Kommune har en lignende pulje, der hedder Fritidspasset.

Samarbejdet går ud på, at Dansk Flygtningehjælp fortsætter med at yde støtte til kontingenter, men også på anden vis vil støtte Varde Kommune med at få flygtninge ud i foreninger. Til gengæld skal Varde Kommune sikre, at der er medarbejdere i kommunen, der også arbejder med det. Blandt andet skal der være en tovholder for arbejdet.

Formidling og frivillige

Der er en række initiativer, der bliver sat i gang med samarbejdsaftalen. Blandt andet skal det nye Integrationsforum Varde arbejde med at få foreninger og kommunen til at arbejde sammen om opgaven. Kommunen skal også gøre en indsats for at reklamere for foreninger blandt flygtningefamilierne, og der skal oprettes en følgeordning, hvor frivillige tager med flygtningebørn til en foreningsaktivitet den første gang. Samarbejdsaftalen gælder frem til slutningen af 2019.

Fra november 2015 til juni 2017 har Dansk Flygtningehjælp bevilget 193 kontingentbetalinger for flygtningebørn i Varde Kommune, hvoraf 72 er ansøgninger fra kommunale medarbejdere. Det er dog kun 36 procent af bevillingerne, der er blevet indløst.

Samarbejde skal få flere flygtninge ud i foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce