Resten af byrådet er uenig i Christiansens drikkevandsholdninger

Andelsvandværket Helle Vest får vand fra området med særlige drikkevandsinteresser i det sydøstlige Varde Kommune. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Resten af byrådet er uenig i Christiansens drikkevandsholdninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen andre byrådsmedlemmer ser et behov for et udredningsarbejde, der skal munde ud i flere tiltag for at undgå forurening af drikkevand. LA er tæt på at mene, der er for meget kontrol og for mange virkemidler allerede.

Årre/Agerbæk/ Starup-Tofterup: Man kan få meget forskelligt ud af at læse den indsatsplan, der skal sikre rent drikkevand i den sydøstlige del af Varde Kommune.

Niels Christiansen (K) læser en indsatsplan, der grundlæggende ikke indeholder meget andet end det, vi gør i forvejen for at sikre grundvandet. Preben Friis-Hauge (V) læser en grundig plan med mange konkrete tiltag. Og Steen Holm Iversen (LA) læser en plan med meget bekymrende og vidtgående virkemidler og kontrol, som han kun kan gå ind for, fordi det handler om drikkevand.

Mest alene står Niels Christiansen. Han stemte imod indsatsplanen i Udvalget for Plan og Teknik, fordi han ønsker en mere markant indsats for at sikre drikkevand. I byrådet valgte han at stille et forslag om at sætte gang i et udredningsarbejde med det formål at intensivere arbejdet for at forebygge forurening af drikkevand. Det var han den eneste, der stemte for.

Drikkevand
OSD Diagonalvejen er et område med særlige drikkevandsinteresser, der dækker 45 kvadratkilometer omkring Tingvejen i både Esbjerg og Varde kommuner.Det er indsatsplanen for at sikre drikkevand i dette område, som byrådet behandlede tirsdag aften.

I området ligger Agerbæk Vandværk, Andelsvandværket Helle Vest og Grimstrup Vandværk.

Planen bliver nu sendt i høring i mindst 12 uger. I den periode kan alle indsende forslag til, hvordan drikkevandet i området sikres bedst muligt.

Det er også besluttet, at politikerne vil holde et temamøde om grundvandsbeskyttelse.

Mangler fantasi

Preben Friis-Hauge forstod ikke meningen med udredningsarbejdet. Han læste op fra de mange forslag tiltag med skærpede krav, skærpede tilsyn, oplysningskampagner og vurdering af behov for ny skov. Han erklærede derefter, at han simpelthen ikke havde fantasi til at regne ud, hvilke andre forslag, der kunne komme ud af et udredningsarbejde.

Steen Holm Iversen (LA) mener ikke, der er behov for mere:

- Jeg savner i hvert fald ikke kontrol og virkemidler, sagde han.

Søren Laulund (S) og Holger Grumme (R) kunne til gengæld godt forestille sig, at der kan gøres mere for drikkevandet, men de mener, det kan komme frem, når planen er i høring, og når byrådet holder et temamøde om drikkevand.

Skov på vej?

Et konkret kritikpunkt fra Niels Christiansen var, at der i planen ikke står, at der skal rejses skov.

- Der står bare, at man skal overveje, om man skal rejse noget skov, sagde han.

Preben Friis-Hauge og Steen Holm Iversen fandt det unødvendigt. Sidstnævnte påpegede, at der skal ses på skovrejsning i næste kommuneplan, så der vil blive kigget på det.

Resten af byrådet er uenig i Christiansens drikkevandsholdninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce