Radiostation har åbnet spøgelseshus i lukket bank i Nørre Nebel

Cecilie Winther Graversen, Charlotte Mose og Carsten Christensen tilbringer hele ugen i spøgelseshuset i Nørre Nebel. Foto: André Thorup

Radiostation har åbnet spøgelseshus i lukket bank i Nørre Nebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radio Klitholm vil gerne stå for events. I Nørre Nebel har de indrettet et spøgelseshus i lukket bank.

Nørre Nebel: Tomme bygninger bliver nogle gange kaldt for spøgelseshuse. Men for tiden er den lukkede Sydbank i Bredgade i Nørre Nebel et ægte spøgelseshus. Her er tre medarbejdere fra Radio Klitholm nemlig rykket ind en hel uge for at underholde børn med en uhyggelig stemning og samtidig lave radioindslag.

Radio Klitholm er hyret af Nørre Nebel Håndværker og Handelsstandsforening, der flere gange har fået lov til at låne Sydbanks tomme lokaler, når der er arrangementer i byen.

- Når der er mange mennesker, så kan vi lige så godt bruge det, siger Lars Andersen, der er formand for foreningen.

Han har haft en travl dag, for der er fyldt med mennesker i Nørre Nebel på denne søndag. Den næste uge er der Newl går Amok i Nørre Nebel, og hele ugen er spøgelseshuset åbnet. Butikkerne har kun sparsomt med halloween-pynt, og de bidrager i stedet med nedsatte priser på nogle af deres varer.

Radio Klitholm
Radio Klitholm har sit hovedsæde i Hvide Sande. I dag ligger radioen i byens tidligere kommunekontor.Radiostationen blev stiftet i 1986 og har sendt radio siden 1987.

Ifølge dens hjemmeside har den 1000 medlemmer og 100 frivillige medarbejdere.
Agnes på seks år har opdaget noget spændende.
Foto: André Thorup
Agnes på seks år har opdaget noget spændende. Foto: André Thorup

Tæl spøgelserne

I Sydbank har 11-årige Andrea og 10-årige Amalie vovet sig ind i huset med kranier, gravsten, skeletfugl i bur og en kæmpe edderkop. Deres brødre har været her tidligere på dagen.

- De sagde, det var meget fedt, fortæller de.

De to er med deres familier i sommerhus. De bor i Odense og går i klasse sammen.

Deres opgave er at tælle spøgelser. De når frem til, at der er 17.

Skelettet siger lyde og bevæger sig. Det forskrækker nogle af de voksne besøgende.
Foto: André Thorup
Skelettet siger lyde og bevæger sig. Det forskrækker nogle af de voksne besøgende. Foto: André Thorup

Heksen arrangerer events

Charlotte Mose, der er klædt ud som heks, har tidligere stået for events. På Radio Klitholm står hun for at prøve at gøre det til et nyt forretningsben.

Hun er i spøgelseshuset sammen med Carsten Christensen og Cecilie Winther Graversen, der er kvinden med mikrofonen. Hun laver blandt andet radioselfies. Det består i, at gæsterne kan sætte sig i en sofa, sætte en ramme foran deres ansigter, tage en selfie og samtidig blive interviewet til radioen.

Hele ideen med events er, at det også er en måde for radioen at komme ud og snakke med andre mennesker end dem, der normalt kommer i radioen. Det er stadig nyt for Radio Klitholm, men den har også arrangeret en børnefestival i Hvide Sande, fortæller de tre.

De fortæller, at de har haft en sjov dag. Blandt anden oplevede de en pige, der kom tilbage. Der var taget et billede inde i spøgelseshuset, og da hun så billedet, opdagede hun nogle slanger, som hun ikke havde set første gang. Dem måtte hun tilbage for at se.

Flere skal ind og kigge

Spøgelseshuset er mest for børn, men der kommer også flere voksne, der vil ind og se den uhyggelige udsmykning.

Denne søndag har der også været mumieræs. Det har været en konkurrence, hvor børn har dystet i at vikle hinanden hurtigst muligt ind i toiletpapir, så de er kommet til at ligne mumier. Mumieræs vender tilbage til spøgelseshuset på lørdag.

I hverdagene kommer der til gengæld et kreativt værksted, hvor børn kan lave blandt andet halloween-kort. Græskarudskæring er der ikke, men børnene kan tage deres græskar med ind i banken, og på lørdag bliver der så kåret en græskarmester.

Spøgelseshuset er åbent 11-17.30 frem til fredag. Lørdag er der åbent fra 9.30-14.

Radiostation har åbnet spøgelseshus i lukket bank i Nørre Nebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce