Politisk formand står fast trods voksende kritik af kulturhus-lukning

Kulturhuset i Nørre Nebel er hjemsted for blandt andet bibliotek og lokalarkiv. Mange foreninger holder også deres møder i huset. Arkivfofo: John Randeris

Politisk formand står fast trods voksende kritik af kulturhus-lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kommet et nyt forslag til at løse situationen med nedbringelse af kommunale kvadratmeter i Nørre Nebel. Det nye forslag vil redde kulturhuset, men Peder Foldager (V) tvivler på, det kommer til at ske.

Nørre Nebel: Politikerne vil have færre kommunale kvadratmeter i Nørre Nebel. I over to år har der derfor været arbejdet på at lukke kulturhuset og flytte de aktiviteter, der er der i dag.

I et læserbrev er Henrik Vej Kastrupsen (L) positiv over for en alternativ løsning, hvor en del af skolen bliver revet ned, så kulturhuset kan overleve. Peder Foldager (V), der er formand for børn og læring, er dog ikke så positiv stemt over for det forslag.

- Det strider lidt imod ideen om at samle tingene, hvis man går den vej i stedet for at samle tingene på skolen og omkring hallen. Så det er ikke den vinkel, jeg ser, men jeg vil ikke udelukke noget på nuværende tidspunkt, siger han.

Det er jo ikke et spørgsmål om, at man ikke skal have lov til at være aktiv og energisk. Det er et spørgsmål om at samle tingene i nogle enheder. Der tænker jeg, at både skole og hal kan være interessante.
Peder Foldager (V) afviser, at lukning af kulturhuset vil trække energi ud af Nørre Nebel

Dialogen mangler

Peder Foldager har lagt mærke til, at kritikken mod den planlagte lukning af Kulturhuset i Nørre Nebel tager til. Han mener, at problemet er, at der har været for få drøftelser med brugerne af Kulturhuset.

- Der er brug for en rigtig god og grundig proces, siger han.

Han fortæller, at forvaltningen er ved at lave en procesplan, der sikrer, at alle bliver inddraget. Kommunaldirektør Mogens Pedersen fortæller, at procesplanen skulle have været færdig i februar, men bliver udskudt en måned, "da der er brug for lige "at rebe sejlene"," som han skriver i en mail.

Det er i juli 2016, at det første gang kommer frem, at overvejelsen er at lukke Kulturhuset og flytte det over på skolen. Har der ikke været tid til en god og grundig proces allerede?

- Jo, det kan man sige. Det kunne godt være startet før, svarer Peder Foldager, der dog påpeger, at pengene til at bygge om på skolen først er afsat i år.

Trækker energien ud?

Henrik Vej Kastrupsen skriver også i sit læserbrev, at lukningen af Kulturhuset vil trække energi ud af Nørre Nebel. Det kan Peder Foldager ikke følge.

- Energien bliver ikke trukket ud af noget, fordi man lukker et kulturhus, når man får andre faciliteter, der er lige så gode eller bedre. Det tænker jeg ikke, jeg ser som en udfordring, siger han.

Politisk formand står fast trods voksende kritik af kulturhus-lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce