Politikere vil ofre penge til kunstudstilling for at få musicalakademi

På grund af 7-kanten har musicalgenren det godt på Vardeegnen, og det er baggrunden for drømmen om en talentskole for unge, der drømmer om en fremtid på scenen. Billedet er fra sommerspillet i 2018, der handlede om Charlie Chaplin. Arkivfoto: John Randeris

Politikere vil ofre penge til kunstudstilling for at få musicalakademi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra efteråret ligger der formentlig ikke længere penge klar til ekstra udgifter, hvis Janus Vestjyllands Kunstmuseum får sin ønskede udvidelse. Kulturudvalget vil hellere finansiere et musicalakademi.

Varde/Tistrup: Politikerne i Udvalget for Kultur og Fritid vil så gerne have et musicalakademi, at de er klar til at spare på andre områder. Et musicalakademi vil koste 600.000 kroner om året at drive.

- Hvis man vil noget nyt, så skal man gøre det ved at pege inden for sin egen økonomiske ramme. Det har udvalget gjort ved at finde tre områder, hvor man kan finde noget mulig finansiering til et projekt om at etablere et musicalakademi i Varde i en treårig periode, siger Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid.

Det betyder ikke, at det er helt sikkert, at Varde Kommune afprøver at have et musicalakademi de kommende tre år. Den endelige beslutning skal tages ved budgetforhandlingerne i efteråret. Men sandsynligheden for, at akademiet bliver etableret, er ret stor, da det er et enigt udvalg, der kommer med indstillingen.

Musicalakademiet
  • Det endelige navn for musicalakademiet er ikke på plads, men det skal være en slags skole for unge, der har passion for dans, drama og sang.
  • Der skal være 24 pladser fordelt på to hold. Det ene hold er for 13-15-årige, og det andet er for unge, der er minimum 16 år.
  • Man skal bestå en årsprøve for at få lov til at gå mere end ét år på skolen. Nye optages, hvis der er ledige pladser.
  • Planen er at ansætte en leder i foråret 2020.
  • Det første hold begynder ved skolestart i august 2020. I maj 2023 stopper det sidste hold, hvis ikke kommunen forlænger projektet.

Tager pengene fra Janus

Janus Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup har længe arbejdet for en udvidelse, og derfor har politikerne tidligere afsat 400.000 kroner om året til drift af større lokaler. Men Janus er stadig ikke udvidet, og derfor foreslår udvalget at bruge de penge til at drive musicalakademiet for.

Mads Sørensen ser umiddelbart ikke et problem, for kommunen forventer ikke, at Janus bliver udvidet de næste tre år. Men han siger også, at efter to eller tre år skal det nye akademi - hvis det altså bliver oprettet - evalueres, og så skal politikerne tage stilling til, om det skal fortsætte permanent.

Men det vil jo så betyde, at hvis det skal fortsætte, så skal der findes nye penge til at drive et nyt og større Janus?

- Ja, det vil det betyde.

Tager også fra nye tiltag

Udvalget har fået en ny fritids-, idræts- og kulturpolitik. Til det er der afsat en pulje penge, men 150.000 kroner fra puljen skal nu bruges på musicalakademiet.

- Et musicalakademi flugter i min verden med mange af de indsatser, som vi gerne vil arbejde med, siger Mads Sørensen.

De sidste 50.000 kroner finder politikerne ved at spare på aftenskolerne.

Politikere vil ofre penge til kunstudstilling for at få musicalakademi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce