Politikere vil bruge flere penge på ordblinde elever

Peder Foldager synes ikke, at ordblinde er levet hjulpet tidligt nok indtil nu. Arkivfoto: Chresten Bergh

Politikere vil bruge flere penge på ordblinde elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra 2020 bruger Varde Kommune en million kroner mere om året på at hjælpe ordblinde børn. For mange børn har fået hjælp for sent, mener udvalgsformand.

Varde Kommune: Ordblinde Simone Ellevang Toft Jensen blev først for alvor bedre til at læse, da hun som 15-årig kom på en efterskole. Sådan har det været for mange børn, mener Peder Foldager (V), formand for børn og læring.

- Ja, det mener jeg helt klart, der har været en tendens til. Det er det, vi skal undgå, siger han.

- Vi vil sætte tidligere ind, end man tidligere har gjort. Det viser sig, at ordblinde med mange forskellige hjælpemidler kan nå meget langt. Det er i modsætning til tidligere, hvor de desværre sakkede bagud undervisningsmæssigt.

Derfor valgte politikerne i budgetforliget at afsætte en million kroner om året til at forbedre ordblinde-undervisningen, dog først fra 2020.

Sker decentralt

Nu har Udvalget for Børn og Læring godkendt en ordblindestrategi, der fastlægger, hvordan ordblindeundervisningen skal forbedres.

Tidligere har der været tanker om et læsekompetencecenter. Det vil sige en central enhed med ekspertise i ordblinde børn. Efter ønske fra skolerne bliver det i stedet en decentral løsning, hvor de ordblinde børn skal hjælpes ude på de enkelte skoler.

- Det er rigtig fint, at vi kan få børnene løftet ude på den enkelte skole, så de stadig er i det samme miljø, siger Peder Foldager.

Et centralt element i den nye ordblindestrategi er, at der på alle skoler skal være en kontaktperson for ordblinde elever og deres forældre. Ifølge strategien skal kontaktpersoner bruge mindst halvdelen af deres arbejdstid på at være kontaktperson.

Politikere vil bruge flere penge på ordblinde elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce