Politiker brugte kommunens logo uden at spørge om lov

Preben Friis-Hauge (V) troede, at kommunens logo måtte bruges af alle. Det må det ikke. Arkivfoto: Christer Holte

Politiker brugte kommunens logo uden at spørge om lov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Preben Friis-Hauge (V) har brugt Varde Kommunes logo i en valgannonce. Det skulle han have spurgt om lov til, fortæller kommunaldirektør. Preben Friis-Hauge troede selv, at alle måtte bruge logoet.

Tistrup: I sidste uge bragte JydskeVestkysten en valgannonce for Preben Friis-Hauge (V), Tistrup, der er byrådsmedlem og stiller op til tirsdagens kommunalvalg. I annoncen var Varde Kommunes logo, og det fik en læser til at henvende sig, da han undrede sig over det.

Og der var grund til undren, for kommunaldirektør Mogens Pedersen oplyser, at kommunens logo ikke må bruges af andre end kommunen selv, med mindre kommunen har givet tilladelse. Preben Friis-Hauge har ikke fået en godkendelse.

Politikeren troede dog ikke selv, at han behøvede en godkendelse.

- Jeg har opfattet det på samme måde som Vi i Naturen-logoet: At det var et frit logo at bruge, siger han, der mener, at han brugt logoet som oplysning, altså for at markere, at det er Varde Kommunes byråd, han stiller op til.

Det er ganske korrekt, at Vi i Naturen-logoet må bruges af alle, men det gælder ikke for kommunelogoet.

Han har formentlig lavet annoncen på den måde, fordi han gerne vil signalere, at han stiller op til Varde Byråd.
Kommunaldirektør Mogens Pedersen mener ikke, at Preben Friis-Hauge bevidst har brudt reglerne

Ingen konsekvenser

Mogens Pedersen tror ikke, at Preben Friis-Hauge bevidst har brudt reglerne, og derfor får det ingen større konsekvenser.

- Jeg vil give ham et forsigtigt praj om, at næste gang vil vi gerne have, at han enten undlader at bruge logoet eller spørger om lov, siger Mogens Pedersen.

Hvis han nu havde spurgt om lov, hvordan ville I så have reageret på det?

- Det tør jeg ikke helt svare på. Der må ikke være tvivl om, hvem der er afsenderen, og i mine øjne er der ikke tvivl om, hvem der er afsenderen. Men det er klart, at vi har lavet retningslinjerne for at sikre, at der ikke sker misbrug af kommunens logo.

Drøftes med gruppeformændene

Da Mogens Pedersen er i tvivl om, hvorvidt det bør være tilladt at bruge logoet i valgannoncer, vil han drøfte det med byrådets gruppeformænd. Han håber på den måde, at politikerne kan blive enige om nogle retningslinjer, der vil gælde fremover, hvis politikere spørger om lov til at bruge logoet.

Politiker brugte kommunens logo uden at spørge om lov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce