Pengene til jordkøb og byggemodninger er brugt op

Varde Byråd har gjort det muligt at udstykke flere byggegrunde. Det er de to store, røde områder længst mod øst og ud til Hjerting Landevej. Det tredje område er udlagt til rekreativt område. Kort: Varde Kommune

Pengene til jordkøb og byggemodninger er brugt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis der kommer en privat investor, så er plan og teknik klar til at lave en lokalplan for nye byggegrunde i Alslev.

Alslev: I flere år har kritikken lydt fra Alslev, at byen mangler kommunale byggegrunde. Ligeledes har Michael Nielsen, formand for Alslev Sogns Borgerforening, råbt Vade Byråd op. Som så mange andre landsbyer finder Michael Nielsen, at byrådet overser dem, når det kommer til almene boliger.

De senere år er det udelukkende Varde by, hvor boligselskaberne bygger nye almene boliger. Men det er samtlige skatteborgere i Varde Kommune, der er med til at betale for de over 200 almene boliger via den såkaldte grundkapital. 72,1 procent af indbyggerne bor i landsbyerne og på landet.

Manglen på flere byggegrunde og tidssvarende lejeboliger har ifølge Alslev Sogns Borgerforening betydet, at byen ikke er vokset så meget som muligt.

Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik, er lydhør over kritikken. Men som han påpeger, så har Varde Byråd efter ønske fra byen fået udlagt to områder til boliger i kommuneplanen. Det er markerne mellem Alslev by og Hjerting Landevej.

- Hvis der kommer en investor, så laver vi en lokalplan, siger Preben Friis-Hauge.

Pulje på fem millioner kroner

Han personlige opfattelse er også den, at Varde Kommune har givet Salcon mulighed for at sælge sine grunde først i Alslev. Og plan og teknik har adskillige gange ændret lokalplanen for at gøre det lettere at sælge de grunde.

At Varde Kommune ikke har købt jord og byggemodnet i Alslev som eksempelvis Næsbjerg, Tistrup, Varde og Sig er der flere forklaringer på. I Sig er der bundet flere millioner kroner, da der ikke solgt eneste grund, men salget går forrygende i Næsbjerg.

Plan og teknik arbejder med en pulje på fem millioner kroner til køb af jord og byggemodninger. Salg fra grundene kan så bruges til nye byggemodninger. Udfordringen er lige nu, at budgettet er langt overskredet, da der er bundet 13-14 millioner kroner i køb af jord og byggemodninger.

Pengene til jordkøb og byggemodninger er brugt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce