Overskudsmad bliver delt ud til trængende

Christina Bonde vejleder frivillig Narin Mannan ved en uddeling af overskudsmad i marts. Arkivfoto: Malene Wonsbek

Overskudsmad bliver delt ud til trængende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lillejuleaften bliver der uddeling af mad, der ikke kan holde sig, til butikkerne åbner igen efter jul. Det sker i Trivselshuset i Varde og i Henne Hypnoses lokaler i Oksbøl.

Varde-Oksbøl: Om aftenen efter lukketid dagen før juleaften vil en gruppe frivillige fra Stop Spild Lokalt Varde og Oksbøl afhente overskudsvarer hos en række lokale butikker, og dele dem ud til trængte familier fra Trivselshuset i Varde og Henne Hypnoses lokaler i Oksbøl.

Overskudsvarerne er mad, som ikke er blevet solgt, når butikkerne lukker op til jul, og som ikke kan holde sig til butikkerne åbner igen.

Varerne doneres gratis fra Super Brugsen Oksbøl, Fakta Oksbøl, Kvickly Varde, Rema 1000 Varde, Løvbjerg Varde, Føtex Varde, Hansens Bageri, Krææs, Super Brugsen Gjesing og Kvickly Broen.

- Vi er stolte over, at butikkerne arbejder aktivt for at bekæmpe madspild, og ønsker at samarbejde med os til events som denne, et samarbejde som vi håber bliver endnu tættere i fremtiden, siger Christina Bonde, kontaktperson fra Stop Spild Lokalt i en pressemeddelelse.

Uddelingerne
Den 23. december deles der overskudsmad ud fra Trivselshuset, Isbjerg Møllevej 28B i Varde og fra Henne Hypnose, Vestergade 8 i Oksbøl. Uddelingen foregår fra kl. ca. 21:30, det endelige tidspunkt meldes ud i Stop Spild Lokal Varde og Stop Spild Lokal Oksbøls Facebookgruppe. Man skal ikke søge på forhånd eller dokumentere sit behov. Man skal blot møde op.Enlige forældre og andre i Varde by og nærmeste omegn, der ikke har mulighed for at afhente maden på det tidspunkt, kan søge om at få bragt en kasse overskudsmad ud d. 24 om formiddagen.

Plan om mad masser af uddelinger i 2019

Hun fortsætter:

- Trivselshuset har stillet et lokale til rådighed for Stop Spild Lokalt Varde som vi kan bruge til hverdag, og vi håber at vi i løbet af 2019 kan starte op med indsamling af overskudsvarer flere gange om ugen. Socialpsykiatrien i Varde har meldt sig som samarbejdspartner, som en del af de forløb, de tilbyder deres brugere. Hansens Bageri vil gerne donere overskudsvarer til ordningen, og vi er i dialog med flere andre butikker.

Stop Spild Lokalt Varde og Oksbøl har i løbet af det sidste år samlet overskudsmad ind fra butikkerne op til højtider. Selvom der har været meget mere mad, er alt blevet afsat på kort tid.

Overskudsmad bliver delt ud til trængende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce