Ny aftale: Akutbil bliver flyttet og førstehjælper-ordning droppes

Ambulancen skal fremover holde i garagen i Ølgod hele året rundt. De måneder, hvor den tidligere har været i Nørre Nebel, får Nørre Nebel til gengæld en akutbil. Arkivfoto: Morten Nielsen

Ny aftale: Akutbil bliver flyttet og førstehjælper-ordning droppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ændringer skal give en lavere responstid, når der bliver ringet 112 i Varde Kommune. Men det har en pris. Ordningen med hjemmesygeplejersker som førstehjælpere bliver nedlagt.

Ølgod/Agerbæk/Nørre Nebel: Partierne i regionsrådet har lavet en aftale om den præhospitale hjælp - altså eksempelvis ambulancer, akutbiler og professionel førstehjælp.

I Varde Kommune betyder det en række ændringer.

Akutbilen i Varde bliver flyttet til Agerbæk per 1. oktober. Der er i forvejen to ambulancer i Varde, og de bliver i byen.

I Ølgod skal ambulancen nu holde hele året. Tidligere har den været i Nørre Nebel i sommermånederne på grund af de mange turister, men der skal ambulancen ikke længere være. I disse måneder kommer der til gengæld en ekstra akutbil til Nørre Nebel.

Økonomien
Nedlægningen af hjemmesygeplejerskeordningen sker per 1. januar 2020. Det giver en besparelse på 870.000 kroner om året.I 2019 koster det 810.000 kroner, at der skal være en akutbil i Nørre Nebel, fordi ambulancen bliver i Ølgod. Fra 2020 og frem koster det 750.000 kroner om året.

I 2019 koster det 220.000 kroner at etablere en station til en akutbil i Agerbæk. Fra 2020 koster det 120.000 kroner om året.

Ordning bliver nedlag

I det nordlige område i Varde Kommune har der været en ordning, hvor hjemmesygerplejersker er rykket ud, når der har været et 112-opkald i nærheden af, hvor de er. Den ordning bliver nedlagt.

- Som vi vurderer det nu, så er det for dyr en ordning i forhold til, hvor mange udkald der er, siger Mads Skau (V), formand for regionens præhospitale udvalg.

Samlet set en forbedring

I 2019 kommer manøvren til at koste regionen cirka en million kroner, men fra 2020 koster det ikke regionen en eneste krone, hvis man ser isoleret på Varde Kommune. De penge, der bliver sparet på hjemmesygeplejerskeordningen, bliver brugt på akutbilen i Nørre Nebel og den nye station til akutbilen i Agerbæk.

Men Mads Skau mener ikke, at man bør se isoleret på Varde Kommune. Han påpeger, at det eksempelvis kommer den østlige del af Varde Kommune til gavn, at der bliver 1,7 millioner kroner på et døgnberedskab for en ambulance i Holsted. Han er derfor sikker på, at aftalen samlet set giver en bedre akutdækning i Varde Kommune.

Det har tidligere været et forslag i spil om at flytte ambulancen i Ølgod til Tistrup. Det kommer med denne aftale altså ikke til at ske.

- Med de input, der er kommet ind, har vi i forligsgruppen vurderet for og imod. Der er vi kommet frem til den her ordning, der, som jeg forstår det, tilfredsstiller de fleste, siger Mads Skau.

Ny aftale: Akutbil bliver flyttet og førstehjælper-ordning droppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce