Mor søger desperat hjælp efter søns selvmordsforsøg

Oliver og Olise Larsen bor sammen i Ansager. Mor Olise er nervøs for, at Varde Kommune blot venter på, at Oliver bliver 18 år i januar. Så kan mor nemlig ikke presse på mere for at få hjælp.
Foto: Morten Nielsen

Mor søger desperat hjælp efter søns selvmordsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun vil meget gerne have hjælp fra Varde Kommune, efter hendes søn stod med et reb om halsen. Olise Larsens søn Oliver forsøgte for en måned siden at begå selvmord. Men hun synes, at kommunen svigter.

ANSAGER: For lidt over en måned siden stod hendes søn Oliver på trappen i villaen i Ansager med et reb om halsen.

Mor Olise Larsen, 37, Ansager, søger desperat hjælp, efter hendes søn, Oliver Larsen, 17, brød sammen i efteråret. Sammenbruddet kulminerede med selvmordsforsøget i oktober. Her skrev Oliver en sms til sin mor. Han var klar til at gøre en ende på det. Olise var i Esbjerg, men sendte bud til sin søster, som bor 12 minutter fra hjemmet. Hun fandt ham på trappen med rebet om halsen.

Derefter blev Oliver indlagt en uge på Spangsbjerg i Esbjerg, hvor han fik behandling på psykiatrisk afdeling.

- Men så blev han udskrevet, og alt, hvad vi fik med, var en pjece fra Spangsbjerg, siger Olise Larsen.

Fakta
To møder

Olise Larsen fortæller, at hun har holdt to møder med Varde Kommune omkring sin søns psykiske tilstand. Et før selvmordsforsøget og et efter.

Hun har i dette efterår forsøgt at få hjælp fra Varde Kommune. Hun havde et møde med en socialrådgiver kort før Olivers sammenbrud, som kulminerede med selvmordsforsøget. Der var også et møde efterfølgende med en sagsbehandler. Men Olise Larsen har stadig intet hørt fra Varde Kommune.

Mentor

- Men vi har ikke fået hjælp. Jeg ønsker, at Oliver skal have en mentor, der kan hjælpe ham med at komme til behandlinger på Spangsbjerg og kunne hjælpe ham med at komme i gang på produktionsskolen, siger Olise Larsen.

- Jeg har svært ved at få Oliver ud. Han isolerer sig på sit værelse. Når jeg gør noget for at få ham ud, så opstår der nogle konflikter, der bare gør det hele værre. Derfor søger jeg hjælp fra en mentor, siger Olise Larsen.

- Oliver fylder 18 år i januar. Jeg frygter, at kommunen bare venter, til han bliver 18 år. Så har jeg ikke noget at skulle have sagt mere. Oliver er ikke den, der selv protesterer, siger Olise Larsen.

Det er blandt andet meningen, at Oliver skal i medicinsk behandling. Så nytter det ikke, at han bare isolerer sig på sit værelse som hidtil. Han skal møde på afdelingen i Spangsbjerg, men det gør han ikke selv.

- Både mins søster og børnehaven i Ansager har kontaktet kommunen på grund af Olivers Larsens psykiske tilstand, siger Olise Larsen.

Oliver Larsens lillesøster går i børnehaven i Ansager.

Marianne Kjærgaard, som er leder af afdelingen børn og forebyggelse i Varde Kommune har i en mail følgende kommentar til angrebene på kommunen:

"Som borger skal man kunne føle sig tryg ved, at kommunen ikke udbreder sig offentligt om personlige anliggender. Derfor kan Varde Kommune ikke udtale sig til pressen om en families konkrete forhold."

Mor søger desperat hjælp efter søns selvmordsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce