Lokal forening vil udvikle og brande Sig

Kristian Kamp er formand for Sig Vækst ? en forening i Sig, der arbejder hårdt på at gøre Sig til et endnu bedre sted at bo. Arkivfoto: Chresten Bergh

Lokal forening vil udvikle og brande Sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sig Vækst er en forening i Sig, hvis formål er at udvikle byen. Samtidig vil de markedsføre Sig bedre til resten af landet. Der er pt. gang i mange projekter, hvoraf flere er klar til at blive ført ud i livet.

Sig: Kristian Kamp er formand for Sig Vækst - en forening i Sig, der arbejder hårdt på at gøre Sig til et endnu bedre sted at bo. Samtidig vil foreningen gerne gøre omverdenen mere opmærksom på Sig, og hvad byen har at byde på. - Vi har lavet en udviklingsplan for Sig, som vi arbejder hårdt på at føre ud i livet, siger Kristian Kamp.

Byens overlevelse

Sig Vækst blev stiftet i 2017, i forbindelse med omstruktureringen af skolerne i Varde Kommune. Her samledes en lille flok ildsjæle, der ville lave en plan for, hvordan Sig skulle overleve i fremtiden. - Vi var enige om, at der var nødt til at være noget, som skabte vækst i byen, siger Kristian Kamp.

Samtidig ville Varde Kommune gerne lave en udviklingsplan for Sig. I den forbindelse holdt men nogle borgermøder og nedsatte en gruppe med folk, der repræsenterede noget eller skabte udvikling i byen.

- Det var både skole, dagtilbud, foreninger og andre, deriblandt mig selv, siger Kristian Kamp.

På denne måde fik Sig så sin udviklingsplan. En gruppe blev dog enige om, at en forening var nødt til at påtage sig den opgavemune at få ført planen ud i livet. Og dermed blev Sig Vækst født i november 2017.

Mange projekter i gang

Udviklingsplanen blev godkendt i byrådet i april 2018, hvorefter Sig Vækst gik i gang med at gøre den til virkelighed. Meget af tiden er dog indtil nu gået med organisering af opgaverne.- Der er ikke mange konkrete resultater at vise endnu. Det er fordi, vi har fokuseret meget på at have styr på organisationen først, siger Kristian Kamp.

Nogle af de mange spændende projekter er Sig Natur Park, et seniorboligprojekt, et torv i midtbyen og 2-minus-1-vejen mellem Sig og Thorstrup.

Stor lokal opbakning

På trods af de stadig manglende konkrete resultater, er der stor lokal opbakning til Sig Vækst fra borgerne i byen. Til foreningens stiftende generalforsamling mødte 89 mennesker op, hvorefter tallet har været over 50 til de to efterfølgende ordinære generalforsamlinger.

Den lokale opbakning er, ifølge foreningens formand, enormt vigtig.- Det betyder alt, at borgerne møder op og bakker op, siger Kristian Kamp.

Lokal forening vil udvikle og brande Sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce