Kvartalsregnskab: Andelskassen smider kappen med krise

Administrerende direktør Jan Pedersen i Danske Andelskassers Bank kan sammen med medarbejderne præsentere det bedste kvartalsregnskab siden børsnoteringen i 2011. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Kvartalsregnskab: Andelskassen smider kappen med krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Andelskassers Bank havde i årets første tre måneder et overskud før skat på 61,6 millioner kroner. Det bedste resultat sin børsnoteringen i 2011.

Hammershøj: De seneste år er Danske Andelskassers Bank så små begyndt at vende finanskrisen ryggen, omend banken fortsat har haft problemer med indtjening. Men årets resultat i de første tre måneder vidner om, at Danske Andelskassers Bank har smidt kappen med kristen.

Overskuddet før skat er på 61,6 millioner kroner før skat mod 36,2 millioner i samme periode i fjor.

- Danske Andelskassers Bank er kommet rigtig godt fra start i 2019. Resultatmæssigt leverer banken i årets første kvartal et overskud på 61,6 mio. kr. før skat, hvilket er det bedste kvartalsresultat siden børsnoteringen i 2011. På den baggrund betegnes resultatet som meget tilfredsstillende, siger administrerende direktør Jan Pedersen i en pressemeddelelse.

Banken skriver yderligere, at en væsentlig årsag til det gode resultat er de gunstige forhold på de finansielle markeder i starten af 2019, som betyder, at banken kan indtægtsføre en samlet kursgevinst på 46 millioner kroner.

Hertil kommer en positiv udvikling på langt de fleste driftsområder godt hjulpet på vej af de gode konjunkturer - herunder et fortsat lavt nedskrivningsniveau, høje gebyrindtægter, stigende netto renteindtægter og stigende udlån til både privat- og erhvervskunder i forhold til første kvartal 2018.

Landbruget

Landbrugets økonomiske situation ser også betydeligt lysere ud i første kvartal 2019, end den gjorde i 2018. Det er bankens forventning, at det vil fortsætte resten af året.

Første kvartal har på flere områder været særdeles begivenhedsrigt i Danske Andelskassers Bank. Den 1. marts kunne banken offentliggøre den gode nyhed om, at banken som aktionær i Sparinvest Holdings SE har været en del af en betinget købsaftale, hvor ejerkredsen bag Sparinvest har besluttet at sælge 75 procent af aktierne i Sparinvest til Nykredit. En gennemførelse af salget vil således betyde, at Danske Andelskassers Bank kan indtægtsføre 182 millioner kroner i kursgevinst og udbytter.

Kvartalsregnskab: Andelskassen smider kappen med krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce