Kunder reddede konkursramt dyreklinik fra lukning

Hunden Jack har været til konsultation. Maj-Britt Kring, Line Ladegaard, der er receptionist, Laura Rønnow og Dorthe Madsen fra Ølgod, der er Jacks ejer og dermed kunde, kan glæde sig over, at klinikken overlevede.
Foto: Morten Nielsen

Kunder reddede konkursramt dyreklinik fra lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var ikke helt styr på gælden til Skat i dyrlægepraksis. Men kunderne ønskede, at den fortsat skulle leve.

TISTRUP: Hunde hopper glade ind til dyrlæge Laura Rønnow, og det er ingen selvfølge. Den lille Dyreklinik i Tistrup blev nemlig erklæret konkurs i marts, men takket være kunderne har det ikke haft den store betydning for hverken tobenede eller firebenede. Klinikken fortsætter nemlig, fordi kunderne sikrede fremtiden.

Den 9. marts blev Den lille Dyreklinik erklæret konkurs på grund af gæld til skattevæsenet. Men i skifteretten fik de to ejere Maj-Britt Kring og Laura Rønnow besked om, at den eneste kreditor, Skat, ville se med velvilje på, at de to etablerede et nyt selskab, såfremt der kunne stilles en garanti på 100.000 kroner.

- Vi valgte at være åbne over for kunder. På Facebook orienterede vi om, at vi var erklæret konkurs, men ville kunne fortsætte, hvis vi kunne garantere pengene, siger Maj-Britt Kring.

Stor velvilje

Der var utrolig stor velvilje i kundekredsen. I løbet af et døgn havde Den lille Dyreklinik forlods ordrer for 85.000 kroner. Et par dage senere var garantisummen nået i form af kunder, der garanterede, at de ville have udført service i dyreklinikken for samlet 100.000 kroner.

Der blev derpå med Skats velsignelse skiftet selskabsform fra ApS til IS.

Derfor lever Den lille Dyreklinik altså videre.

Selv om det kan lyde hårdt, at der nu skal arbejdes ordrer på 100.000 kroner af, så er det ikke så slemt.

- Vi har fået lov til at beholde pengene, siger dyrlæge Laura Rønnow.

Butik ikke omfattet

Maj-Britt Kring er ikke dyrlæge, men er tidligere dyrehandler, dyrlægesekretær og har specialiseret sig i ernæring til dyr. De to ejer også butikken, Tropegården, i Varde med foder og dyreartikler, som dog ikke var omfattet af konkursen.

- Det kan så undre, at vi egentlig tilbød en afdragsordning, så Skat kunne få sine 600.000 kroner, som vi først på et meget sent tidspunkt blev opmærksomme på, at vi skyldte, siger Maj-Britt Kring.

Men Skat mente ikke, det var realistisk. Skat fik dog nogle af pengene, da det konkursramte selskab blev opløst.

Økonomisk rådgivning

- Vi har en god revisor, siger Laura Rønnow.

Det økonomiske er nu gennemgået med de to ejere, så de ikke kommer til at stå i en lignende situation igen med manglende skatteindbetalinger.

- Vi er meget taknemmelige over, at vore kunder ville redde os, siger Laura Rønnow, som ikke fremhæver nogle kunder frem for andre af dem, der hjalp.

Fakta
Den lille Dyreklinik

Den lille Dyreklinik blev etableret i 2013.

  • Laura Rønnow og Maj-Britt Kring kendte hinanden fra dyrlægen i Tistrup, hvor de begge arbejdede.


  • Klinikken blev fusioneret med Vestjyske Dyrlæger i Nørre Nebel.


  • Laura Rønnow blev senere sagsøgt for at have brudt en konkurrenceklausul med Vestjyske Dyrlæger, da hun etablerede Den lille Dyreklinik.


  • Ved et civilt søgsmål ved to instanser, Retten i Esbjerg og Vestre Landsret i Viborg, blev Laura Rønnow frikendt.


Kunder reddede konkursramt dyreklinik fra lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce