Kirke svarer på kritik om at svømme i penge: - Vi har allerede sat skatten ned

Ølgod Kirke hvor sagen om en afskediget kirkegårdsleder spøger. Arkivfoto

Kirke svarer på kritik om at svømme i penge: - Vi har allerede sat skatten ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver ingen sænkning af kirkeskatten i nær fremtid. Men den er allerede sat ned, oplyser provsten i Varde-området.

Varde Kommune: Ølgod Menighedsråd fik en ekstra udgift på cirka 600.000 kroner i forbindelse med afskedigelse af kirkegårdsleder Verner Nielsen, og på baggrund af det kritiserede menighedsrådsmedlem og tidligere sognepræst Hans Vestager menighedsrådene for at svømme i pengene. Sagen var, at Ølgod Menighedsråd ikke kunne få dækket den ekstraordinære udgift af provstiet, men alligevel sagtens kunne betale.

Provst Lise Hindsholm har drøftet sagen med provstiudvalget, og hun kommer på den baggrund med følgende skriftlige svar på kritikken om, at menighedsrådet ikke kunne få penge fra provstiudvalget i Varde Kommune: "Provstiudvalget ser det som sin opgave at følge og støtte de menighedsråd, der får store uforudsete udgifter, hvad enten det skyldes personalesager eller andre forhold. Intet menighedsråd kommer til at gå konkurs. Men findes der mange såkaldt frie midler i menighedsrådets kasse - eksempelvis uforbrugte midler på lønbudgettet - vil provstiudvalget ofte vurdere, at en del af disse midler skal indgå i løsningen af problemet. Det aftales i så fald i en forhandling med menighedsrådet."

"Provstiudvalget finder det positivt, at menighedsrådene forvalter de økonomiske midler således, at de i ekstraordinære situationer kan magte den økonomiske udfordring."

Kirkeskatten forbliver uændret

"Kirkeskatten i Varde Kommune er gennem en årrække sat ned fra 1,02 til 0,98 procent - cirka tre millioner kroner om året. Denne nedsættelse havde provstiudvalget gerne set fortsætte. Desværre bliver udskrivningsgrundlaget i Varde Kommune i 2019 mindre end i 2018. Det vil sige, at den samlede indtægt fra kirkeskatten falder. Derfor mener provstiudvalget, at kirkeskatteprocenten skal fastholdes på det nuværende niveau indtil videre, således at der fortsat er råd til det kirkeliv, der er ønske om i provstiets sogne."

At det kostede cirka 600.000 kroner at afskedige kirkegårdslederen, kan provstiet ikke kommentere, fordi det er en personsag.

Kirke svarer på kritik om at svømme i penge: - Vi har allerede sat skatten ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce