Iraker med seks domme slap for udvisning

Vestre Landsret. Arkivfoto

Iraker med seks domme slap for udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 24-årig mand fik stadfæstet en dom på et år og tre måneders fængsel for grov vold. Han får nu for anden gang en betinget udvisningsdom.

Esbjerg/Varde: Den 24-årige Haider Majed Al-Maleki blev torsdag ved Vestre Landsret i Esbjerg idømt sin anden betingende udvisning i forbindelse med grov vold. Han blev idømt en betinget udvisning i 2013 med en prøvetid på to år. Den var så udløbet. Men nu har han atter en betinget udvisning med en prøvetid på to år hængende over hovedet.

Landsdommer Lis Frost lagde ved domsafsigelsen ikke skjul på, at det var virkelig tæt på, at den 24-årige mand, som bor i Varde, stod til at blive udvist. Han kom til Danmark fra Irak, da han var otte år gammel med sin stedmor, søskende og halvsøskende i forbindelse med, at faderen fik familiesammenføring.

- Vi er virkelig tæt på, sagde dommer Lis Frost i forbindelse med, at udvisningen blev gjort betinget, hvilket indebærer, at den 24-årige altså ikke skal forlade Danmark.

Vestre Landsret stadfæstede stort set en dom fra byretten om grov vold og for at overtræde loven om doping og narko. Det betyder, at den 24-årige fik stadfæstet straffen fra byretten på et år og tre måneders fængsel og betinget udvisning. Den dømte skal desuden betale en erstatning på 42.030 kroner til et voldsoffer. Det er så til gengæld staten, der betaler sagens omkostninger

Den 24-årige er dømt for en voldsepisode på Diskotek Havanna i Varde i forbindelse med Open Air. Den 24-årige blev dømt for forholdet med dommerstemmerne 5-1 i landsretten.

Til gengæld blev manden frikendt for en del af et forhold, hvor han i byretten blev dømt for at have snittet en mand i armen med en kniv efter episoden. Her stod dommerstemmerne i landsretten 3-3, og stemmeligheden kommer anklagede til gode.

Han er fortsat fængslet
Den dømte blev kørt tilbage i varetægtsfængsel efter dommen.Der skete på begæring af anklager Gynna Sandberg.

Ikke proportioner til en udvisning

Den dømte har siden 2011 fået seks domme for især vold og trusler.

Landsretten fandt ikke, at voldssagen havde proportioner til en ubetinget udvisning. Det skete med henvisning til blandt andet den danske udlændingelov og praksis ved Menneskerettighedsdomstolen.

Der blev lagt vægt på, at den 24-årige stort set ikke har forbindelse til Irak. Det blev også lagt vægt på, at han har en uddannelse som frisør og ejer en butik i Varde.

Ved domsafsigelsen talte den dømte i munden på dommeren og lod forstå, at han føler sig meget uretfærdigt behandlet og har planer om at flytte til Sverige.

Iraker med seks domme slap for udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce