I år fylder Vestjyllandsudstillingen fyrre

Vestjyllandsudstillingens nye formand, skulptør og installationskunstner Steffen Tast fra Solbjerg ved Århus.

I år fylder Vestjyllandsudstillingen fyrre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God kunst i vidt forskellige genrer i særdeles livskraftig, midaldrende udstilling, lyder dommen

Tistrup: I weekenden åbnede Vestjyllandudstillingen for 40. gang i Janus - Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup. Udstillingens medlemmer har igen leveret god kunst indenfor vidt forskellige genrer, og den midaldrende udstilling er særdeles livskraftig.

Begrebet kunstnersammenslutninger er ellers ikke det mest livskraftige i Dagens Danmark. I de senere år er flere af dem sygnet hen som følge af manglende tilgang af nye medlemmer. Der er faktisk kun Vestjyllandsudstillingen, Den Fynske Forårsudstilling, Vraa-udstillingen, Grænselandsudstillingen og Sønderjyske Kunstnere, der har sikker gang i regelmæssig udstillingsvirksomhed.

Flere tomme vægge

Ud over problemer med nye kræfter er kurateringen også et problem. For at sige det direkte, så er de velmenende smagsdommertribunaler somme tider ved at kuratere et udstillingspotentiale ihjel. En af de tilbageværende statsanerkendte kuraterede udstillinger er den traditionsrige Kunstnernes Sommerudstilling, der netop er lukket efter et par måneder i Janus i Tistrup. Her var i år flere helt tomme vægge. Kuratorerne havde simpelthen valgt rigtig meget fra. Det tiloversblevne koncentrat var imidlertid ikke ligefrem overbevisende, og slet ikke medrivende. Nogle sale var så spændende som en tom mørkelagt parkeringskælder.

På Vestjyllandsudstillingen får deltagerne en hel eller halv væg i husets udmærkede udstillingssale. Der er plads til at fortælle, hvad de kan, og de får mentalt space til at tale ud.

Lys, glas og bly

En af dem, der udnytter privilegiet er Vestjyllandsudstillingens nye formand, skulptør og installationskunstner Steffen Tast fra Solbjerg ved Århus. Han har været medlem af sammenslutningen en del år, og den akademiuddannede kunstner har stor udstillingsvirksomhed og mange udsmykningsopgaver bag sig.

Lys, glas og bly er hans foretrukne arbejdsmaterialer, og han har hele fem værker med på Vestjyllandsudstillingen med titler som bl.a. "Kredsløb", "Levende natur" og "Glasrelief". Her er noget at kigge på for den nysgerrige museumsgæst, der vil stoppe op bare nogle få minutter.

I år fylder Vestjyllandsudstillingen fyrre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce