Hovedrig og landskendt iværksætter om vejen til vækst: Medarbejderne er vigtigere end produktet

Tommy Ahlers er selv nået til tops med flere virksomheder, som er solgt for trecifrede millionbeløb. En af de største udfordringer er for ham at finde det rigtige team, som han ser som vigtigere end selve produktet. Foto: Henrik Reintoft

Hovedrig og landskendt iværksætter om vejen til vækst: Medarbejderne er vigtigere end produktet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirka 100 erhvervsledere fik ny inspiration til vækst, da Varde Kommune tirsdag holdt topmøde på Campus Varde. Hovedtaler var Tommy Ahlers, der er formand for regeringens iværksætterpanel og kendt fra Løvens Hule.

Varde: På overfladen ser alt ud til at være i skønneste orden i Varde Kommune. Vesterhavet bruser for turisterne mod vest, Ølgod viser kommunens møbelmuskler frem i nord, køerne muher muntert i øst, mens den sydlige del med Varde Å og byen summer af småindustri og rækker ud efter Esbjergs indbyggere.

Men hvis vi vil bevare vores lokale velstand og på mange måder høje kommunale servicetilbud som eksempelvis skoler, plejehjem og veje uden huller, så skal der vækst til. Ganske enkelt da der i fremtiden vil være for få til at bære byrden for de mange, der ikke er på arbejdsmarkedet.

Derfor vedtog Varde Byråd i fjor en vækststrategi med tre ben. Iværksætteri, kvalitetsarbejdskraft og rammevilkår. Og de to første ben var omdrejningspunktet for topmødet om vækst i Varde Kommune, som tirsdag fandt sted på Campus Varde.

- Arbejdskraften er en af vores store udfordringer. Vi skal fastholde og tiltrække i den rækkefølge, sagde borgmester Erik Buhl (V) til de cirka 100 erhvervsledere.

Topmødet
Det er andet år i træk, at Varde Kommune arrangerer et topmøde for lokale erhvervsledere.Som foredragsholdere var serieiværksætter og formand for regeringens iværksætterpanel Tommy Ahlers. Administrerende direktør Henrik Jørgensen fra LMP Production i Ølgod.

Fabrikant Torben Blaaholm fra Blaaholm A/S i Næsbjerg og Esbjerg. Administrerende direktør Tom Axelgaard fra Good Valley (Axcon), Henne. Daglig leder Henrik Lauridsen, Intego i Skovlund og indehaver Verner Kristensen fra Partner Erhvervsservice i Skovlund.
Der deltog cirka 100 lokale erhvervsledere i topmødet på Campus Varde. Til venstre ses Torben Blaaholm, som var en af talerne på topmødet. Foto: Henrik Reintoft
Der deltog cirka 100 lokale erhvervsledere i topmødet på Campus Varde. Til venstre ses Torben Blaaholm, som var en af talerne på topmødet. Foto: Henrik Reintoft
Foto: Foto: Henrik Reintoft

Tusindvis af fejl

Og den gode medarbejder er vigtigere end produktet ifølge Tommy Ahlers, som var inviteret som hovedtaler. Tommy Ahlers er formand for regeringens iværksætterpanel, men er i den brede befolkningen mest kendt for sin deltagelse i tv-programmet Løvens Hule. Han har solgt virksomhederne Zyb og Podio for henholdsvis 235 og 330 millioner kroner.

- Jeg lærte, at det var rigtigt svært at rekruttere de rigtige. Du vælger kun rigtigt to ud af tre gange.

For ham er de tre vigtigste ting, om der er et marked. Derefter medarbejderne og først da produktet. Lidt i omvendt rækkefølge hvad mange finder gængs, hvor det er produktet og behovet for samme, som styrer processen.

- Enhver succes er resultatet af tusindvis af fejl, sagde han og henviste til Beethoven, Bach og Mozart, der med afstand var langt mere produktive end andre komponister og derved mere succesfulde.

Så op med ærmerne og smid janteloven over bord.

- Hvad tænker de andre om mig? Så er det lidt fjollet at fejle, sagde Tommy Ahlers om en af de største barrierer mod succes.

Muhammed-krisen

Som iværksætter og fødselshjælper nyder han at træffe en beslutning om morgenen og gøre det om eftermiddagen. Men altid med en vision i baghovedet, hvilket han ikke havde med sit første firma, der lukkede.

- Når produktet ikke rammer, så dør virksomheden. Men med en vision kan du navigere, når du fejler, sagde Tommy Ahlers.

Det med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra hele verden til Danmark var i midten af nullerne med Muhammed-krisen noget af en udfordring. Vejret var dårligt og skatten for høj. Men med en tryllestav med det nordiske køkken og mad i verdensklasse, Nordic Noir film og arkitektur ved blandt andre Bjarke Ingels, så var alt forandret.

- Så var vejret heller ikke et problem. Og skatten er heller ikke for høj. Det er en kæmpe mulighed, vi har, sager Tommy Ahlers.

I Ølgod har LPM Production taget hånd om sin egen tryllestav for at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Administrerende direktør Henrik Jørgensen fortalte, at de havde problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Deres tryllestøv har været en langt større åbenhed via både en Facebook og Linkin-profil, ligesom øget pressedækning har gjort en stor forskel.

- Vi skal gøre det året rundt og opbygge vores omdømme, sagde Henrik Jørgensen.

For LPM Production er trivsel, personlig udvikling og efteruddannelse det fundament, som skal bære omdømmet.

- Hvis vi ikke kan gøre vores arbejdsplads attraktiv, så kan vi ikke holde på medarbejderne.

Og virker det så? I den grad.

- Vi er gået fra ingen til hyppige henvendelser, fortalte Henrik Jørgensen.

Hovedrig og landskendt iværksætter om vejen til vækst: Medarbejderne er vigtigere end produktet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce