Hjælp: Kvie Sø Efterskole risikerer at lukke inden åbningen

Siden seneste efterår har en række frivillige og pårørende til kommende elever på Kvie Sø Efterskole gjort skolen i stand. Men nu risikerer efterskolen at lukke inden åbningen, da den mangler fire elever og 770.000 kroner i egenfinansiering. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Hjælp: Kvie Sø Efterskole risikerer at lukke inden åbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvie Sø Efterskole mangler 770.000 kroner og fire elever inden den 15. maj. Hvis det ikke nås, så kan efterskolen ikke låne penge til ombygningen.

Ansager: Så tæt på og alligevel så langt fra målet om at åbne Kvie Sø Efterskole den 11. august. Efterskolen mangler 770.000 kroner i egenfinansiering og fire elever. Forhold, som skal være bragt i orden senest den 15. maj.

Formand Peter Fog fra Kvie Sø Efterskole er klar i mælet, hvis det ikke lykkes:

- Så bliver der ikke nogen efterskole.

Efterskolen er en specialefterskole for unge udviklingshæmmede og er kun den anden af sin art i Danmark.

Peter Fog fortæller, at de mindst skal have en egenfinansiering på 2,6 millioner kroner og 35 elever til august. Det er et krav fra deres pengeinstitut, hvis de skal låne penge til efterskolen. Lige nu er der indgået skolekontrakter med 31 unge, mens der i 2020 er indskrevet 42 elever. De manglende fire elever i år lyder ikke er meget, men det svarer til en manglende indtægt på mellem 800.000 og en million kroner ifølge Peter Fog.

- Vi vurderes som alle andre businesscases. Fundamentet skal være i orden. Og her er eleverne det vigtigste. Vi er nødt til at sætte en streg, siger Peter Fog.

Kvie Sø Efterskole
Kvie Sø Efterskole er en specialefterskole for unge med blandt andet Downs syndrom, autisme og andre læringsvanskeligheder. Baggrunden for oprettelsen af skolen er, at der kun er en lignende efterskole øst for Storebælt.Efterskolen har den 6. maj indskrevet 31 elever til august 2019 og 42 elever fra august 2020. Der skal minimum være 35 elever for, at skolen kan løbe rundt.

Der er et krav om egenfinansiering på 2,6 millioner kroner. Indtil nu er der skaffet 1.830.000 kroner.

Der vil være i alt 14 medarbejdere på efterskolen, hvoraf de 12 er undervisere. Deraf en forstander og en viceforstander.

Strengere krav

Grunden til, at skæringsdatoen er den 15. maj, er ret simpel. Hvis ikke lånene er i orden, så kan Kvie Sø Efterskole ganske enkelt ikke nå at bygge skolen om. Blandt andet er der strengere krav fra brandmyndigheder, da flere elever ikke selv kan komme ud ad vinduerne.

Han, resten af bestyrelsen og ikke mindst de 31 elever, som har skrevet en skolekontrakt, håber, at de når i hus.

- Vi har kontakt til flere forældre. Jeg tror og håber på det, siger Peter Fog.

Må ikke give tilskud

Varde Byråd har i hele forløbet bakket op om Kvie Sø Efterskole, der af kommunen købte Tippen. Aftalen var, at Kvie Sø Skole først efter to år skulle betale for bygningerne.

Borgmester Erik Buhl (V) fortæller, at kommunen af konkurrencehensyn ikke må give et driftstilskud. Heller ikke det første år. Og heller ikke med det i baghovedet, at skolen skaber 14 nye arbejdspladser.

Varde Byråd kan eventuelt rykke datoen for overtagelsen. Det vil hjælpe på likviditeten.

- Vi bakker op alt det, vi kan. Behovet for skolen er der. Så mon ikke det lykkes, siger Erik Buhl.

Hjælp: Kvie Sø Efterskole risikerer at lukke inden åbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce