Her går det godt: Deres campingplads ligger lige midt i Danmarks største turistområde

Jari Christensen og Helle Møller Mikkelsen ligger lige i smørhullet i Danmarks største turistområde. Foto: Morten Nielsen

Her går det godt: Deres campingplads ligger lige midt i Danmarks største turistområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to kommuner Varde og Ringkøbing Skjern er et enormt turistområde. Nymindegab Familie Camping ligger lige midt i området. Og den placering er god.

Nymindegab: Til sammen overgår Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune med 7,9 millioner turistovernatninger Københavns Kommune. I hovedstaden var der i 2017 7,6 millioner turistovernatninger - altså færre end i de to vestjyske kommuner til sammen.

Nymindegab ligger i Varde Kommune, men naboskabet til Holmsland Klit og dermed Ringkøbing-Skjern Kommune er svær at komme uden om. Der er få hundrede meter til kommunegrænsen og dermed store turistområder på "klitten". Nymindegab ligger altså lige midt i Danmarks største turistområde, og den placering er selvfølgelig svær at klage over for værtsparret Helle Møller Mikkelsen, 47 år, og Jari Christensen, 48 år. De driver Nymindegab Familie Camping med 325 campingenheder, altså pladser til campingvogne, telte og campinghytter

Varde Kommune har en markant fremgang i turismen, og den smitter af i Nymindegab, selv om det danske sommervejr har svigtet campingbranchen i de seneste år.

Helle Møller Mikkelsen peger på, at den store succes med Tirpitz-museet i Blåvand 40 km væk smitter af. Men der er også gode trækplastre nord for kommunegrænsen. Der er for eksempel surfing i Bork og et vandsportsanlæg i Hvide Sande, som trækker campister til.

- Jeg er selv med i et samarbejde, hvor vi udvikler turismen i begge kommuner, det hedder Vestkystens Turismevækstklynge, siger Helle Møller Mikkelsen, som er organisationskvinde.

Hun er blandt andet med i ProVardes bestyrelse. Jari Christensen er med i bestyrelsen for intereresseorganisationen DK-Camp.

Turismen gik frem med ni procent
I 2017 rundede Varde Kommune som Danmarks næststørste turismekommune for første gang fire millioner turistovernatninger. Kun hovedstaden København oplevede flere turistovernatninger. Varde Kommune havde 4,25 mio. turistovernatninger i 2017, hvilket er en stigning på 9 procent fra 2016, hvor tallet var 3,9 mio.
Vandkanoner bliver en ny attraktion på Nymindegab Familie Camping med værtsparret Helle Møller  og Jari Christensen, som har råd til at investere. Foto: Morten Nielsen
Vandkanoner bliver en ny attraktion på Nymindegab Familie Camping med værtsparret Helle Møller og Jari Christensen, som har råd til at investere. Foto: Morten Nielsen

Lang sæson

Helle Møller Mikkelsen peger også på andre grunde til, at campingpladsen kunne få en fremgang - også i 2017.

- Sæsonen var lang. Nordtyskerne havde først ferie i august, altså efter danskerne. Vi har også mange hollandske campister, og de holder også i stort omfang ferie i august.

Bunden er dog altid lagt på campingpladsen. For over en tredjedel af pladserne bebos af fastliggere. Der er faktisk fastliggere vinteren igennem.

En ny bygning skal gøre livet lettere, blandt andet når campister skal i bad. Foto: Morten Nielsen
En ny bygning skal gøre livet lettere, blandt andet når campister skal i bad. Foto: Morten Nielsen

Nybyggeri

Det går så godt for campingpladsen, at der lige nu opføres en ny servicebygning. Her bliver der blandt andet et nyt køkken, så nogle af campisterne sparer et stykke vej i forhold til det eksisterende køkken.

- Der er rigtig mange, der er glade for vores køkkener. De vil ikke lave mad i campingvognen, siger Helle Mikkelsen.

Der udvides også med baderum i den nye servicebygning. Et udendørs vandland med en spektakulær vandrutsjebane får som noget nyt vandkanoner, så der kan laves organiseret vandkamp i sommeren 2018 i Nymindegab.

Her går det godt: Deres campingplads ligger lige midt i Danmarks største turistområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce