Henne Kirkeby Kro kimet ned efter Michelinstjerne nr. to

Bookingmanager Dorte Toft måtte tage telefonen som arbejdede hun på samlebånd, efter nyheden om Michelinstjerne nummer to var offentliggjort. Foto: Morten Nielsen

Henne Kirkeby Kro kimet ned efter Michelinstjerne nr. to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var til at føle på, da vestjysk kro nåede op på hele to stjerner i Michelins guide. Der er et stort publikum, som vil have et bord.

Henne: For bookingmanager Dorte Toft på Henne Kirkeby Kro har offentliggørelsen af Michelinstjerne nummer to helt konkrete konsekvenser. Onsdag klokken 10.30, da nyheden om stjerne nummer to blev offentliggjort, begyndte telefonen at kime uden ophør på kroen, som ligger små 25 kilometer nordvest for Varde.

- Så er der mailboksen - hold da op, der er mange, siger Dorte Toft og kaster et blik ind i computerskærmen.

- Jeg tør slet ikke at tænke på dem, som ikke kan komme igennem, tilføjer hun.

Henne Kirkeby Kro er i øjeblikket vinterlukket. Den åbner før påske - den 8. april. Der er åbent otte måneder om året på spisestedet med nu to Michelinstjerner.

Af de mange telefonsamtaler, som Dorte Toft fører fra det lille kontor på første sal i den stråtækte kro, fremgår det, at det efterhånden bliver svært at finde noget om lørdagen i dette forår.

- Men ellers er der borde at få, siger Dorte Toft.

Henne Kirkeby Kro
Henne Kirkeby Kro havde i forvejen én Michelin-stjerne, men det er første gang, at en restaurant i provinsen får to stjerner i den prestigefulde spiseguide.Køkkenchef Paul Cunningham har været ansat på Henne Kirkeby Kro siden 2012. Han har tidligere været køkkenchef i restauranten The Paul i København, som fik en Michelin-stjerne og på Søllerød Kro, som fik én af de første Michelin-stjerner i Danmark.

Kroen har været i familien Beck Thomsens eje.

Men i 2007 blev den købt af Kolding-milliardæren Flemming Skouboe, som for alvor har investeret i den nu to-Michelin-stjernede restaurant. 
Dorte Toft og gartner Torben Clausen, der flagede i anledning af Henne Kirkeby Kros Michelinstjerne nummer to. Foto: Morten Nielsen
Dorte Toft og gartner Torben Clausen, der flagede i anledning af Henne Kirkeby Kros Michelinstjerne nummer to. Foto: Morten Nielsen

Første stjerne gav rush

Hun har arbejdet på kroen i tre år. Det er nu et år siden, at Henne Kirkeby Kro fik sin første stjerne.

- Det har vi virkelig kunnet mærke. Også sidste år begyndte telefonen at kime, siger Dorte Toft.

- Efter den første Michelinstjerne har vi fået en type turister, som rejser rundt efter, hvor der er restauranter i Michelins guide. Det er blandt andre amerikanere, siger Dorte Toft, som bor i Oksbøl og tidligere har arbejdet i oliebranchen i Esbjerg.

Dorte Toft og gartner Torben Clausen, der flagede i anledning af Henne Kirkeby Kros Michelinstjerne nummer to. Foto: Morten Nielsen
Dorte Toft og gartner Torben Clausen, der flagede i anledning af Henne Kirkeby Kros Michelinstjerne nummer to. Foto: Morten Nielsen

Ansatte i sæsonen

Der var kun to fastansatte på kroen onsdag. Køkkenchef Paul Cunningham og direktør Garrey Dawson var i Stockholm, hvor Michelin præsenterede den nye guide.

Foruden Dorte Toft var gartner Torben Clausen også på arbejde.

Torben Clausen passer køkkenhaven, som leverer en central del af de råvarer, som nu har ført til hele to Michelinstjerner.

- Det er da klart, at der stilles store krav om kvalitet, siger Torben Clausen om det første år med en Michelinstjerne.

Han begyndte på Henne Kirkeby Kro som opvasker det første år, men har i de senere år passet den store køkkenhave bag kroen.

Når kroen har åbent, er der 22 ansatte.

Henne Kirkeby Kro kimet ned efter Michelinstjerne nr. to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce