Gammel brugs går underholdningsvejen

Ulla Pedersen og Henrik Fosgerau laver underholdning for hele familien i Tinghøjs gamle brugs. Han har i forvejen sin webshop specialkameraer.dk i bygning. Privatfoto

Gammel brugs går underholdningsvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tinghøj Brugs lukkede i juni. Efter næsten 100 år var det slut - men, nu er der udsigt til at brugsen åbner igen, som underholdning i form af udfordringer for hele familien.

Tinghøj: Snart åbner Tinghøj Brugs som "Escape Room Varde".

Ulla Pedersen, der sammen med sin mand og deres to børn står bag ideen, vil ikke løfte sløret alt for detaljeret for attraktionen. Men det bliver noget med at skulle finde noget i den gamle brugs, der bliver genopbygget som kulisse.

- Måske på brugsuddelerens kontor, siger hun.

At brugsen bliver familieunderholdning er en spontan idé. Den udspringer af et sammenfald i personer, og i livsbegivenheder.

Escape Room
Escape Room er en attraktion, der er dukket op flere steder.Der findes også et escape room mellem Oksbøl og Vrøgum, hvor man skal finde ud af at slippe ud indenfor en time.

I andre escape rooms skal man finde nogle ting.

Typisk skal opgaven løses indenfor en time.

Stoppede som direktør for Clena

Ulla Pedersen sidder i det udvalg, der arbejder med at lukke brugsen ned. Hendes bedre halvdel, Henrik Fosgerau, bor til leje i brugsen, over butikken, hvor han driver sin webshop specialkamera.dk. Hun har arbejdet ved Clena i Tistrup i 13 år, været administrerende direktør og medejer, og valgte for to måneder siden at sige sit job op.

- Jeg har valgt hive stikket og finde ud af, hvad jeg vil, siger hun.

I mellemtiden hjælper hun i sin mands forretning, og så kom ideen om at lave et escape room impulsivt.

- Vi har selv prøvet escape room andre steder, og så fik vi ideen her, siger hun.

Idé i mellemtiden

Et udvalg arbejder med mere langsigtede planer for brugen af den gamle brugs i Tinghøj. Der er ingen, der siger, at der skal være escape room i bygningen i en evighed.

- Vi bliver mere end to-tre måneder, men nogle af de andre planer, for eksempel fitnesscenter, er dyre og tager tid at få op at stå. I mellemtiden har vi muligheden for at afprøve ideen i en del af brugsen, siger hun.

Under alle omstændigheder kan der ikke lægges langsigtede planer i brugsen før efter det afsluttende regnskab. Selvom brugsen lukkede i sommer følger den regnskabsåret ud, hvor efter pengene bliver gjort op.

En af årsagerne til, at byen valgte at lukke sin selvstændige brugsforening i sommer var netop at handle i rette tid, mens der endnu er penge til at vedligeholde og drive bygningen. Fordi ingen ønsker en tom og faldefærdig bygning midt i landsbyen.

Hvornår Escape Room Varde åbner kan Ulla Pedersen ikke sige med sikkerhed. Men, det bliver før jul.

Gammel brugs går underholdningsvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce