Friis-Hauge: Jeg fusker ikke med tallene


Friis-Hauge: Jeg fusker ikke med tallene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Preben Friis-Hauge (V), formand for plan- og teknikudvalget i Varde Kommune, Søndergade 18, Tistrup
Jan Johansen
Varde. 

Læserbrev: Elinstallatør Jens Stenberg fra Nørre Nebel anklager lørdag 20. april mig i JydskeVestkysten for at fuske med anlægstal. Intet kunne være mere forkert. Jeg har blot gengivet de tal, kommunen har udleveret, og tallenes korrekthed bekræftes også af Jens Stenberg selv lidt senere i hans eget læserbrev/annonce. Embedsværket angribes også for talfusk af Jens Stenberg. Det er også forkert. Ansatte på kommunen har leveret de regnskabstal, der var tilgængelige, og nederst her i mit svar står, hvad tallene eksempelvis omfatter.

Under valgkampen i 2017 brugte nogle borgere og kandidater mange kræfter på skræmmekampagnen: "Alt går til Varde By - oplandsbyerne får intet." Derfor bad nogle af os i byrådet om at få fakta på bordet.

Hver gang en debat i JydskeVestkysten eller på sociale medier går i retning af den gamle skræmmekampagne, så benytter jeg lejligheden til at lægge de faktuelle tal frem til borgernes kendskab. Tallene er opgjort på samme måde i alle 27 sogne i Varde Kommune. Jeg fusker således ikke med tallene som påstået af Jens Stenberg. Jeg oplyser bare borgere om fakta. Er du mere interesseret i opbygningen af tallene, så står der også i de papirer, som Jens Stenberg har fået udleveret, at anlægsoversigten er inddelt efter følgende tre udgiftstyper:

  • Byudvikling (byfornyelse, Blåvandshuk Fyr, Tirpitz, udstykning, jordkøb med videre).
  • Fælles anlæg (Campus, Borgercenter Varde, bytoften, genopretning af Varde Ådal og lignende naturprojekter med videre)
  • Kerneydelser (skoler, skolefritidsordninger, børnehaver, aldreboliger, servicearealer med videre)

Friis-Hauge: Jeg fusker ikke med tallene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce