Fra træ-industrien til teaterverdenen


Fra træ-industrien til teaterverdenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny daglig leder hos 7-kanten er oprindelig møbelmaskinsnedker og kom fra industrien til Odense Teater som produktionschef. Han har også været omkring Aarhus Teater, men aldrig før styret en amatørscene.

Varde: Kent Stensgaard er 51 år. Han bor på en ejendom i Stenderup ved Holsted, hvor Hanne, hans hustru gennem 26 år, har heste.

Selv er han udlært møbelmaskinsnedker. Med en overbygning som trætekniker. Men når han sidder bag scenen ved sommerspillet i Varde med en portion kartoffelsuppe og et halvt spist flute, er det fordi han netop er ansat som daglig leder af 7-kanten.

Teatervejen begyndte i 2008.

- Jeg var produktionschef ved Fiberline i Middelfart, der producerer kompositprofiler, og så et opslag fra Odense Teater. De søgte en produktionschef. Jeg syntes, det lød interessant, men jeg var også voldsomt i tvivl, om de kunne bruge sådan en som mig, siger han og fortsætter:

- Jeg overvejede rigtig meget, men den allersidste dag i ansøgningsfristen sendte jeg min ansøgning, og umiddelbart efter blev jeg kaldt til samtale og fik jobbet.

Siden røg han ud igen, da der efter godt tre år kom ny teaterdirektør og kemien ikke passede. Så blev han opfordret til at søge den tilsvarende stilling på Aarhus Teater, fik den, men blev fyret efter godt tre år, under en større sparerunde i oktober.

Daglig leder
Kent Stensgaard har på Odense og Aarhus Teater været produktionschef for cirka 65 faste medarbejdere.I 7-kanten bliver han daglig leder for en organisation med hundredvis af frivillige, men kun fire fastansatte.

Han begynder mandag, og er måneden ud "føl" hos Gitte Flycht, hans forgænger på posten, der havde afskedsreception sidste fredag.
Kent Stensgaard nyder at hilse på alle bag scenen, hvor Ole Gudmundsen er ved at transformere ind i rollen som Tusindfryd og Karin Engholm bliver
Kent Stensgaard nyder at hilse på alle bag scenen, hvor Ole Gudmundsen er ved at transformere ind i rollen som Tusindfryd og Karin Engholm bliver "kranen". Foto: Yvonn Tittel

Nyt stadie i livet

Kan 7-kanten overhovedet svare en løn, der matcher Aarhus Teater?

- Nej. Men jeg har nået et stadie i livet, hvor løn ikke er afgørende. Jeg er 51 år, vores døtre er 26 og 23 og er flyttet hjemmefra, og jeg har brugt tiden, siden jeg blev ledig, på at tænke over, hvad jeg gerne vil, siger Kent Stensgaard.

Det han vil, er teater. Ikke fordi han i en fjern fortid selv spillede dilettant som nytilflytter i Stenderup. Han vil arbejde med teater, fordi han vil arbejde med mennesker.

Kent Stensgaards ord drukner i larm. Hans suppe er blevet kold og trist. Aftenens sommerspil skal til at gå i gang. Alle skuespillere er i gang med opvarmning, de hopper og spjætter og synger og hujer. I baggrunden kalder en stemme i højtaleren publikum på deres pladser.

Bønner blev hørt

I løbet af de måneder, han gik ledig, nåede han frem til, at han vil arbejde med mennesker. Og da han ville se, hvad 7-kanten opførte i år, opdagede han opslaget om daglig leder.

- I bund og grund er der ikke den store forskel på at arbejde i industrien og på et teater. Et projekt er et projekt, og ledelse er altid afgørende, siger han og fortsætter:

- Men på teatret er de bløde værdier mere i forgrunden, og det kan jeg godt lide. Den der gejst og engagement, det smitter.

At han så aldrig tidligere har arbejdet med frivillige, betragter han ikke som et problem. I virkeligheden tror han på, at mennesker, der arbejder frivilligt har større engagement og åbenhed, end lønarbejdere. Om han har ret vil tiden vise.

Fra træ-industrien til teaterverdenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce