Forsvaret nedlægger jægerne uden et eneste skud

Soldaternes invasion i Naturstyrelsens områder i Barde Kommune betyder, at flere konsortier ikke får forlænget deres jagtkontrakter med Naturstyrelsen Blåvandshuk. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Forsvaret nedlægger jægerne uden et eneste skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som en konsekvens af Forsvarets indtog på Naturstyrelsens 8.000 hektar ved Oksbøl, så vil nogle jagtaftaler ikke blive forlænget. Naturstyrelsen får selv en kompensation på 3.985.000 kroner.

Oksbøl: Spørgsmålene og usikkerheden hober sig op hos mange, efter at Naturstyrelsen og Forsvaret for nylig indgik en aftale om at kunne bruge hinandens områder. Et samlet område på 14.000 hektar fra Nymindegab i nord til Ho i syd.

Aftalen tager afsæt i Forsvarets ønske om at få et langt større og samlet øvelsesareal, da det nuværende ikke kan opfylde behovet for øvelser for især 1. Brigade, der skal kunne stille med 4.000 mand.

Som "betaling" får Naturstyrelsen jagten på Forsvarets 6.000 hektar øvelsesområde. Derudover får Naturstyrelsen de kommende tre år en kompensation på 3.985.000 kroner.

Naturstyrelsen Blåvandshuk har i dag store indtægter ved at leje jagt ud til konsortier. Men med militærets indtog, er der ikke plads til både soldater og jægere på samme tid.

- Når vi ikke kan leje jagten ud, så får vi nogle nuller i budgettet, siger skovrider Ulrik Lorenzen fra Naturstyrelsen Blåvandshuk.

Der er lige nu otte-ni kontrakter.

- Vi prøver at genere jægerne så lidt som muligt. Når kontrakterne udløber, så bliver nogle ikke forlænget, siger Ulrik Lorenzen.

Borgermøde
Naturstyrelsen og Forsvaret holder den 26. marts klokken 19.00 borgermøde om det nye øvelsesområde og konsekvenserne.Det finder sted i Pyramiden i SportsPark Blåvandshuk i Oksbøl. Mødet ledes af garnisonskommandant Torben Dixen Møller fra Oksbøl Kaserne.

Sluge kameler

Inden 1. juni skal en arbejdsgruppe komme med en plan for blandt andet anlæggelsen af nye veje og panserspor på Naturstyrelsens områder.

- Forsvaret kommer til at sluge nogle kameler. Og det gør vi også, siger Ulrik Lorenzen.

De nye spor på op mod 20 meter i bredden kan dog ikke uden videre anlægges, da mange spor anlægges i §3-beskyttet natur, fredede klitheder og Natura 2000-områder. Så Varde Kommune, der ikke har været spurgt med på råds om aftalen, får travlt med at behandle sagerne.

Selv om soldaterne i fremtiden invaderer Naturstyrelsens områder, som mange andre også bruger, er Ulrik Lorenzen ikke særlig betænkelig.

- Der er større sandsynlighed for, at du møder en soldat. Men man vil ikke opleve en væsentlig indskrænkning af brugen af vores områder, siger Ulrik Lorenzen.

Soldaterne må bruge Naturstyrelsens områder enten 28 eller 75 dage om året.

Forsvaret nedlægger jægerne uden et eneste skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce