Fagforbund raser over forsinket udbud

Foto: Soren Gylling

Fagforbund raser over forsinket udbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligst lige før jul vil omkring 100 medarbejdere i Lærdansk vide, om de har et job i det nye år. Og for hvem. Fagforbundet er rasende over dårlig behandling af de mange involverede.

I næste uge bliver det offentliggjort, hvem der har vundet sprogundervisningen af flygtninge og indvandrere i Varde Kommune de næste fire år.

De foregående otte år har Lærdansk haft opgaven, men herfra har alle medarbejdere været fyret siden maj, fordi udbuddet er uden virksomhedsoverdragelse. Ingen ved om de er købt eller solgt, og det kan først blive afklaret efter den 6. december, siger Anna K Birke, formand for sproglærerne i Uddannelsesforbundet.

- Når vinderen af udbuddet bliver offentliggjort er der 14 dage til at gøre indsigelser. Det er formalia. Først der efter kan processen gå i gang, og det gør mig så rasende, for nu bliver det jul, før medarbejderne ved, om de har et arbejde til næste år, siger hun.

Hvis Lærdansk vinder igen, har de vel ?

- Ikke alle sammen. Hvis Lærdansk vinder, har de givet et tilbud, der er billigst muligt, og det eneste sted, du kan spare på en skole, er på lærerne. Sidst Lærdansk vand sin undervisning tilbage, blev medarbejderne skåret 25 procent, siger Anna K. Birke.

Hun var til møde ansatte på sprogskolerne i Varde, Esbjerg og Vejen i fredags og mødte dyb frustration og bekymring.

Hvorfor står de ikke selv frem ?

- De her mennesker er i udbud hvert fjerde år. De skal ikke risikere, at det er dem, der ikke bliver genansat næste gang, fordi de har udtalt sig kritisk, siger Anna K. Birke og fortsætter:

- Nu skal der ansættes og lægges skemaer fra måske en uge før jul og frem til den 1. januar. Hvordan forestiller nogen sig, at det kan blive ordentligt?

Fakta
Fejl på fejl

At det hele bliver så stresset og så sent, skyldes ikke bare en, men to fejl i udbuddet. De to først-udsendte tilbud blev begge trukket tilbage. Derfor blev det hen i september, før det endelige udbud blev sendt ud.

  • Esbjerg Kommune står for det samlede sprogskoleudbud for Varde, Esbjerg og Vejen Kommuner.


Fagforbund raser over forsinket udbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce