Esbjergenserne svigtede i den grad Varde Sommerspil

20.100 så Varde Sommerspil, der i år opførte Chaplin the Musical. Arkivfoto: Martin Ravn

Esbjergenserne svigtede i den grad Varde Sommerspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20.100 publikummer så Chaplin the Musical, hvilket er det laveste antal til Varde Sommerspil siden 1982. Prisstigninger på vej næste år.

Varde: Årets sommerspil Chaplin the Musical var forrygende, nyskabende og langt fra en forestilling for børn. Knap så forrygende er publikumstallet, der med 20.100 er det laveste antal siden 1982, da 19.350 publikummer så "Showboat."

Ifølge Hans Gundesen, formand for Varde Sommerspil, så har de budgetteret med 20.000 publikummer, men håbede på 24.000. Og den generelle forventning for fremtiden er færre publikummer til sommerspillet.

Efter tæppefald efter den sidste forestilling fredag aften på friluftsscenen i Arnbjerparken har han kigget tallene efter.

Hvor kommer publikum fra i forhold til tidligere år? Som tommelfingerregel kommer der 6-7000 publikummer fra både Esbjerg og Varde Kommune til Varde Sommerspil.

- Esbjerg er gået næsten 40 procent tilbage. Det gør virkelig ondt, når de ikke kommer, siger Hans Gundesen.

Fra kommunerne Ringkøbing-Skjern, Tønder og Billund kom der 30 procent færre end i fjor, mens der kom 19 procent færre publikummer fra Varde Kommune.

Så til næste års sommerspil, der opfører "Annie get your nun," vil Varde Sommerspil slå langt mere på markedsføringstrommen i Esbjerg.

Antal publikummer
De seneste fem år har publikumstallet til Varde Sommerspil været:2018: Chaplin the Musical - 20.100.

2017: Midt om natten - 30.848.

2016: Zorro the Musical - 20.192.

2015: Shrek the Musical - 28.188.

2014: Byens Bedste Horehus - 26.525.
Det var første gang,  at Chaplin tjhe Musical blev opført som en frillufsforestilling. Og selv om den fra tilskuepladserne så enkelt ud, så var det en af de mest kompliserede, da aktørerne havde mange kostumeskift. Helt op til seks gange. På billedet ses Ole Gudmundsen som betjent og Mikkel Moltke Hvilsom som Chaplin. Arkikfoto: Martin Ravn
Det var første gang, at Chaplin tjhe Musical blev opført som en frillufsforestilling. Og selv om den fra tilskuepladserne så enkelt ud, så var det en af de mest kompliserede, da aktørerne havde mange kostumeskift. Helt op til seks gange. På billedet ses Ole Gudmundsen som betjent og Mikkel Moltke Hvilsom som Chaplin. Arkikfoto: Martin Ravn
Foto: Foto: Martin Ravn

På turné?

Og da 7-kanten som Danmarks største amatørteaterscene med 12 forestillinger om året i vid udstrækning lever af indtægterne fra sommerspillet, så ligger det i kortene, at billetprisen stiger til næste år. Ikke voldsomt, men prisen stiger.

Men er I med 800 kroner (red. rettet fra 1.000 kroner) for to voksne og to børn ikke ved at have nået smertegrænsen?

- Det kan vi blive nødt til. Vi kan spare os til noget. Hvis vi skal vokse og udvikle os, så skal vi have mere ind end i dag. Hvis vi skal overleve på lang sigt, skal vi turde noget nyt, siger Hans Gundesen.

Især med tanke på at publikum ikke som tidligere uanset forestilling booker en billet til Varde Sommerspil.

- Og så skal vi vænne vestjyderne til at prøve noget uprøvet.

For at skabe mere opmærksomhed om Varde Sommerspil arbejder arrangørerne i fremtiden på at komme på mindre turné i august. De har været i kontakt med både Valdemars Slot og Sostrup Slot ved Grenaa om et fremtidigt samarbejde.

- Det ville sælge billetter. Også i København, siger Hans Gundesen.

Efter Chaplin the Musical venter næste år en gammel kending ved Annie get your gun, som Varde Sommerpil har opføry to gange tidligere. Det var i 1981 og i 2005. Arkivfoto: Foto: Martin Ravn
Efter Chaplin the Musical venter næste år en gammel kending ved Annie get your gun, som Varde Sommerpil har opføry to gange tidligere. Det var i 1981 og i 2005. Arkivfoto: Foto: Martin Ravn
Foto: Foto: Martin Ravn

Esbjergenserne svigtede i den grad Varde Sommerspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce