Efterregning på to millioner kroner til Din Forsynings domicil

Din Forsynings formand, Anders Linde, fortæller at klimaanlægget i det nye domicil er købt for småt. PR-Foto

Efterregning på to millioner kroner til Din Forsynings domicil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Din Forsynings nye domicil havde et byggebudget på 60 millioner kroner. Nu må der lægges to millioner kroner yderligere til, for klimaanlægget er ikke stort nok.

Varde/Esbjerg: Din Forsynings nye domicil på Ulvsundvej 1 i Esbjerg havde et byggebudget på 60 millioner kroner, men nu skal der spyttes et par millioner kroner mere i bøssen. Det viser sig nemlig, at klimaanlægget i bygningen med de 5.500 kvadratmeter blev indkøbt lige småt og skrabet nok og ikke har været i stand til at sikre en ordentlig arbejds-temperatur i de moderne kontorer, lager og værksted.

Domicilet er arbejdssted for omkring 150 medarbejdere, og en del af dem har ikke haft det nemt i den hedebølge, der skyllede ind over landet i maj-juni.

- Anlægget har ikke fungeret efter hensigten, men det er det anlæg, der er bestilt til byggeriet, og det opfylder specifikationerne i udbudsmaterialet for fagentrepriserne, så det er ikke der, fejlen ligger. Vi har fået præcis, hvad vi har betalt for, og vi har ikke betalt for mere, end vi har fået, men vi har ganske simpelt købt for småt, siger formanden for Din Forsyning, Anders Linde.

Byggeriet
  • Domicilet på Ulvsundvej rager markant op i landskabet og består af to dele i henholdsvis én og to etager, som smelter sammen omkring et centralt atrium. Der er græsbeklædte tagflader, der spiller sammen med de grønne områder og Lyshøjen i baggrunden. Det var klar til indflytning i sommeren sidste år og blev officielt indviet i august.
  • Rambøll A/S i Esbjerg fungerede som bygherrerådgiver på projektet, hvor totalrådgiverne har bestået af henholdsvis Friis & Moltke Architecture fra Aarhus samt Ingeniør'ne og Move Arkitektur fra Esbjerg. Herudover blev projektet udbudt i 14 fagentrepriser, hvor lokale håndværker- og entreprenørvirksomheder var med til at løfte opgaven omkring det nye domicil.

Rådgiver spæder til

Han oplyser videre, at der nu tages hånd om at rette op på klimaet i det nye domicil.

- Dermed koster det os ekstra to millioner kroner i byggeomkostninger, så vi ender formentlig på den samme udgift, som vi havde fået, hvis vi havde fået installeret det rigtige anlæg fra begyndelsen. Rådgiverne har lovet at afholde de ekstra omkostninger til projektering og byggestyring, så på den måde bliver det ikke væsentligt dyrere, end det ellers ville være blevet. Men derfor er det da irriterende alligevel, at vi nu skal i gang med det, siger Anders Linde.

"Ikke væsentligt dyrere, end det ellers ville være blevet" - hvad ligger der i det?

- At det er svært at sige præcist, for eftersom denne nye løsning ikke har været udbudt i den oprindelige fagentreprise, vil man aldrig kunne finde ud af nøjagtigt, hvad det ville have kostet, hvis det havde været etableret på det tidspunkt. Samtidig har det også nogle omkostninger at skulle foretage ombygninger, når man er flyttet ind - for eksempel midlertidig flytning af medarbejdere, siger Anders Linde.

Byggeriet blev igangsat efter fusionen mellem Varde og Esbjerg forsyningsselskaber i 2015. En tid sad medarbejderne spredt dels på Ravnevej i Esbjerg, dels på Gl. Kærvej i Varde, men hovedsædet på Ravnevej blev solgt til Maersk Training, og bygningerne i Varde er nu udlejet til en feriehuskæde.

Efterregning på to millioner kroner til Din Forsynings domicil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce