Efter rengøringsskandalen i Varde: Socialdemokrat vil droppe privat ansatte rengøringsassistenter

Sandie Eis Ravn (S), til venstre, mener, at i fremtiden skal rengøringspersonalet være ansat af kommunen. Line Berner (V), til højre, mener, at det må komme an på, hvad der er bedst og billigst. Arkivfotos: Andre Thorup

Efter rengøringsskandalen i Varde: Socialdemokrat vil droppe privat ansatte rengøringsassistenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal være slut med, at Varde Kommune lader private firmaer stå for rengøringen, mener Sandie Eis Ravn (S). Hun mener, kommunen selv skal ansætte rengøringsassistenterne. Venstre ønsker, hvad der er bedst og billigst.

Varde Kommune: "Det eneste, udlicitering har medført, er dårligere arbejdsforhold og lavere løn til de ansatte."

Sådan lyder det klare budskab fra Sandie Eis Ravn (S) i et Facebook-opslag, der er skrevet, efter det er kommet frem, at fem, der har gjort rent for KN Rengøring hos Varde Kommune, er blevet sigtet for at have arbejdet ulovligt i Danmark, og at Varde Kommune derfor har opsagt samarbejdet med virksomheden.

Hun fortæller, at hun ikke har drøftet sagen med sine partifæller, så hendes holdning står for egen regning. I opslaget foreslår hun, at rengøringspersonale bliver ansat på den enkelte institution, men hun fortæller, at det væsentligste for hende er, at rengøringspersonalet bliver kommunalt ansat igen. Det er muligt, at den bedste model er, at de alle skal ansættes under det kommende, fælles ejendomscenter og arbejde i geografiske teams eksempelvis.

De fem sigtede
Torsdag anholdt Syd- og Sønderjyllands Politi fem personer, der blev sigtet for at arbejde ulovligt i Danmark.

To af dem, en serbisk mand på 20 år og en serbisk kvinde på 23 år, blev fredag fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Esbjerg. De er nu løsladt efter at have afgivet forklaring til dommere. Der er ikke længere tilstrækkelig mistanke om, at de har arbejdet i Danmark, skriver anklagemyndigheden i Sydjylland på Twitter.

JydskeVestkysten har bedt om en status i forhold til de tre personer, der ikke har været i grundlovsforhør. Det lykkedes ikke at få et svar fredag.

Bedst og billigst

Venstres gruppeformand, Line Berner, siger, at hun ikke kan sige endnu, om rengøring bør varetages af et privat firma eller af kommunen selv:

- Vi er optaget af: Hvordan får vi den billigste løsning med den højeste kvalitet i forhold til den rengøring, vi skal have i kommunen? Det er der ikke et overblik over endnu. Det er noget, der skifter ret meget, siger hun.

Sandie Eis Ravn henviser til, at der er kommuner, der har hjemtaget rengøring, men Line Berner ser et mere broget billede, hvor der både er kommuner, der udliciterer, og kommuner, der ansætter eget rengøringspersonale igen.

Ansvar for de ansatte

Sandie Eis Ravn siger, at hun ikke ved, hvad det vil koste, hvis kommunen selv skal have rengøringsfolk ansat, men hendes holdning handler ikke kun om at få rengøring bedst og billigst, men også om at sikre, at de ansatte har ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Til det siger Line Berner:

- Jeg har ikke set nogen analyser af det her, og der er i den grad ikke tilgået mig nogen viden om, at de privatansatte som sådan har det dårligere end de offentligt ansatte.

Men der kan man måske bruge den sag, som vi netop er igennem lige nu, som et bevis?

- Det kan du vel ikke. Det er en enkeltstående sag, hvor nogen tilsyneladende har bedrevet ulovligheder. Det vil jeg i hvert fald ikke bruge til at generalisere, at sådan er virkeligheden overalt i den private sektor, svarer Line Berner.

Efter rengøringsskandalen i Varde: Socialdemokrat vil droppe privat ansatte rengøringsassistenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce