Efter kritik: Hackerfirma i Roust vil skære ned på brugen af skjult kamera

Dennis Ellebæk og hans folk finder vej ind bag dit firmas eller din kommunes it-sikkerhed for at teste, om de kriminelle kan gøre det samme. Virksomheden vil nu i nogle tilfælde sige nej til kunder, der ønsker at Prueba Cybersecurity benytter skjult kamera. Arkivfoto: Martin Ravn

Efter kritik: Hackerfirma i Roust vil skære ned på brugen af skjult kamera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prueba Cybersecurity i Roust ved Varde og Esbjerg er kommet i vælten, efter det er kommet frem, at virksomheden har brugt skjult kamera i opgaver for Varde og Nyborg Kommuner. Fremover vil virksomheden i nogle tilfælde sige nej til ønsker om skjult kamera.

Roust: I denne uge er det kommet frem, at Prueba Cybersecurity, der ligger i Roust, sydvest for Varde, har brugt skjult kamera i Nyborg og Varde Kommuner, når virksomheden, der tester it-sikkerhed, har forsøgt at få adgang til kommunernes computere. Nu ændrer virksomheden politik.

- Når vi snakker med vores kunder om vores forløb og vores processer, så kan det godt ske, at vores kunder ytrer et ønske om, at vi optager forløbet for at kunne dokumentere det, men fremover vil vi rådgive dem til, at de bedes overveje, om det er strengt nødvendigt, eller om de har et stærkt begrundet mistanke. Før vil vi ikke gøre det, siger Dennis Ellebæk, administrerende direktør for Prueba Cybersecurity.

- Vi vil ikke efterleve vores kunders ønske på samme vis, som vi hidtil har gjort.

Penetrationstest
Prueba Cybersecurity har lavet en penetrationstest for Varde Kommune. Formålet har været at se, om virksomheden kunne hacke sig ind på kommunens netværk.Det er blevet gjort på flere måder. Én af måderne har været at lade en mand gå ind på rådhuset og borgerservice for at se, om han kunne sætte en usb-stik i en computer og installere en bagdør, som hackerne kunne bruge til at få adgang til systemet. Det er aftalt, at det skulle være en af metoderne. Prueba og Varde Kommune er udelukkende uenige om, hvorvidt det har været aftalt, at denne mand skulle optage forløbet på rådhuset med skjult kamera.

Bedt om eller ej

Dennis Ellebæk holder fast i, at kunderne altid har været vidende om Prueba Cybersecuritys metoder, før inspektionerne foregår.

Kommunaldirektør Mogens Pedersen fra Varde Kommune, der nu har opsagt samarbejdet med Prueba Cybersecurity, afviser, at kommunen kendte til brug af skjult kamera.

- Der står ikke noget i aftalerne om, at der skulle filmes, og medarbejderne siger også, at det på ingen måde er aftalt. Jeg er nødt til at stole på mine medarbejdere, siger han.

- Jeg vil ikke kommentere på den enkeltstående sag. Vi har en fortrolighedserklæring over for kunden, svarer Dennis Ellebæk.

Skal finde forbedringspunkter

Dennis Ellebæk synes, det er i debatten er blevet misforstået, hvorfor Prueba Cybersecurity har benyttet sig af skjult kamera.

- Det her handler ikke om, at man skal udstille individer. Det her handler ikke om, at man skal gå efter nogle personer, der måske har brudt nogle regler. Det her handler bare i bund og grund om, at man skal finde nogle forbedringspunkter, hvor man kan arbejde med at gøre tingene bedre og mere sikkert. Det er i vores alles interesse, at vi i Danmark er så godt beskyttet som overhovedet muligt mod de trusler, vi ser, siger han.

Efter kritik: Hackerfirma i Roust vil skære ned på brugen af skjult kamera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce