Efter kriseårene: Andelskassen har overskud i 1. kvartal

Andelskassen er særdeles udfordret af konkurrencen blandt bankerne, fortæller administrerende direktør Jan Pedersen. Derfor glæder han sig over det positive resultat i 1. kvartal. Administrerende direktør Jan Pedersen har præsenteret det bedste halvårsregnskab i årevis for Andelskassen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Efter kriseårene: Andelskassen har overskud i 1. kvartal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Andelskassers Bank leverer i 1. kvartal et overskud på 36,2 millioner kroner.

Kvartalsregnskab: Danske Andelskassers Bank kommer ud af 1. kvartal 2018 med et resultat før skat på 36,2 millioner kroner mod 25,2 millioner kroner i 1. kvartal 2017. Det går bedre i samfundet generelt, og det smitter af på Andelskassen, som derfor opnår et betydeligt fald i bankens nedskrivninger, og for første gang i årevis kan banken i første kvartal tilbageføre nogle af de nedskrivninger, den tidligere har foretaget. Det fortæller banken i en pressemeddelelse.

Dermed fortsætter banken den positive tendens med overskud. De seneste to årsregnskab har vist overskud, men i de seks foregående årsregnskab fik banken samlet et underskud før skat på 792 millioner kroner.

Stigning i udlån

På udlånssiden oplever Danske Andelskassers Bank ifølge pressemeddelelsen en stigning på to procent i forhold til samme periode i 2017. Dog har udviklingen i udlånet i 1. kvartal 2018 været lavere end forventet. Det skyldes ifølge banken blandt andet, at der er konkurrence mellem bankerne om at give de bedste renter.

- Vi glæder os meget over det positive resultat i årets første kvartal. Vi tjener flere penge nu, end vi gjorde sidste år ved samme tid. Vores basisindtjening er styrket, vi har tilbageførsler på nogle af de nedskrivninger, vi tidligere har foretaget, og bankens kapitalmæssige overdækning er væsentligt forbedret. Regnskabet viser, at banken er mere robust, end den har været længe, siger bankens administrerende direktør Jan Pedersen i pressemeddelelsen.

Efter kriseårene: Andelskassen har overskud i 1. kvartal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce