Efter fem år i Ølgod har Jens Vangkilde sagt op

Nu daværende direktør på Frederiksen Scientific, Jens Vangkilde med daværende uddannelses- og forskningsminister Esben Lund Larsen (V) på virksomheden i Ølgod. Arkivfoto: John Randeris

Efter fem år i Ølgod har Jens Vangkilde sagt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør for Frederiksen Scientific i Ølgod er fratrådt. Bestyrelsesformand er trådt midlertidigt til.

Ølgod: Efter snart seks års ansættelse som administrerende direktør for Frederiksen Scientific i Ølgod, er Jens Vangkilde mandag fratrådt med øjeblikkelig varsel.

- Der er ikke noget dramatisk i det, men det er jo altid en overraskelse, når sådan noget slipper ud i organisationen. I den position kan du ikke sige tingene i god tid, så det kom også som en overraskelse for bestyrelsen, og jeg vidste, at der ville være to scenarier: Enten ville man bede mig passe mit arbejde tiden ud, eller også ville man sige tak for godt samarbejde og bede mig afvikle mit engagement, siger Jens Vangkilde.

Bestyrelsen besluttede scenarie to, og Jens Vangkilde er derfor nu på vej hjem til Sjælland.

Frederiksen Scientific
Grundlagt i Ølgod af tidligere fysiklærer.Udvikler undervisningsudstyr til naturfag.

Har afdelinger i Holland, Norge og Ølgod, og salgskontor i Libanon.

I alt 75 medarbejdere, godt halvdelen baseret i Ølgod.

Historisk bedste resultat var i 2014-15 på 13-14 millioner kroner.

Stopper med vemod

- Nu tager jeg tilbage til Sjælland, til min familie. Jeg har haft dobbelt bopæl i den her periode, så det var jo aldrig tanken, det skulle vare evigt. Hvis det ikke var blevet nu, var det højst blevet om et halvt år, siger han og fortsætter:

- Det er med vemod, jeg stopper. Jeg har været glad for og stolt af at være direktør i virksomheden. Vi har i den periode lykkedes at skabe de bedste resultater i virksomhedens historie. Jeg synes jeg efterlader en virksomhed i god gænge, så jeg har god samvittighed og er glad for det.

Frederiksen Scientific udvikler udstyr til undervisning i naturfag i folkeskole og på gymnasie-niveau. Virksomheden er etableret i Ølgod for over 60 år siden af en tidligere fysiklærer. I dag er den ejet af den tidligere Tistrup-familie Grunnets investeringsselskab Genua. Familien Grunnet ejer Primo Danmark blandt andet.

Indtil der bliver fundet en ny administrerende direktør til Frederiksen Scientific indtræder bestyrelsesformand, Ulrik Mikkelsen fra Genua, på posten.

Efter fem år i Ølgod har Jens Vangkilde sagt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce