Drukneulykker er et sørgeligt faktum: Men nu er redningsbådene klar til sommeren

Bo Vedstesen er leder af brandstationen i Osbøl. I løbet af en sæson bliver det typisk til 12 udrykninger til vandet. Foto: Morten Nielsen

Drukneulykker er et sørgeligt faktum: Men nu er redningsbådene klar til sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge tidligere års erfaringer bliver der sørgeligt meget brug for redningsbådene. Ved øvelser før badesæsonen får personalet deres kundskaber genopfrisket.

Blåvand: Drukneulykker er desværre ikke særlig usædvanlige i Varde Kommune. I 2017 skete der en drukneulykke i Henne og i 2016 var der en dobbelt ulykke, da et tysk ægtepar omkom i bølgerne - også ved Henne Strand.

Men nu er redningsbådene i det område, som Sydvestjysk Brandvæsen dækker, klar til badesæsonen 2018. Torsdag aften var der en øvelse med to redningsbåde i Blåvand. Det var redningsbådene fra Ribe og Oksbøl, der i praksis blev sat i vandet, mens indsatsledere og personale fra Redningsstation Esbjerg også var med til øvelsen, sidstnævnte dog til lands.

- Vi laver fire øvelser om året, siger Leif Erichsen, der både er områdeleder for de otte Falck-stationer i Varde, Esbjerg og Fanø kommuner, det vil sige Sydvestjysk Brandvæsens område, og samtidig er én af tre indsatsledere i Varde Kommune.

Der holdes fire øvelser, så al personale har betjening af båden i frisk erindring, inden badegæsterne for alvor kaster sig ud i bølgerne.

Det er Bo Vedstesen, der er leder af brandstationen i Oksbøl, der huser den eneste redningsbåd i Varde Kommune.

- I de seneste to år har vi haft otte til ni udrykninger til stranden. Det skyldes det dårlige vejr i de seneste somre. Normalt er tallet på omkring 12, siger Bo Vedstesen.

Fakta
Ved en rigtig øvelse ville JRCC Danmark, tidligere SOK, være med. Der ville også være sendt en helikopter. Det blev der dog ikke torsdag aften, fordi der var tale om en øvelse.I Sydvestjysk Brandvæsens område er der redningsbåde i Ribe, Oksbøl, to i Esjberg og en på Fanø.

Redningsfolk i Esbjerg er med

Hvis der var ikke var tale om en øvelse torsdag aften, så ville der også dukke en redningsbåd op fra Redningsstation Esbjerg, som hører under søværnet. Dog dukkede der en bil op med personale til øvelsen, blandt andre leder Anders Rasmussen.

- Vi har to både i Esbjerg. Ved en drukneulykke i Blåvand sejler vi med den mindste og i praksis har vores båd ofte arbejdet sammen med den båd, som brandstationen i Oksbøl sætter i vandet, siger lederen af Redningsstation Esbjerg, Anders Rasmussen.

Redninststationen var dog på stranden med et køretøj med avanceret udstyr under øvelsen. Blandt andet sætter redningsstationen en strømbøje i vandet. Fra køretøjet kan området så overvåges på computerskærme.

- Når vi kender strømforholdene, så ved vi i hvilken retning, vi skal lede, siger Kasper Toft fra redningsstationen om en aktion, hvor et menneske forsvinder i bølgerne.

Drukneulykker er et sørgeligt faktum: Men nu er redningsbådene klar til sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce