Der flyder en åre med millioner til Årre

Poul Verner Christensen, formand for Årre Borgerforening, skal samme med styregruppen snart have det første møde entreprenøren, så første etape til "Byens Rum" kan sættes i gang. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Der flyder en åre med millioner til Årre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årre Borgerforening og Årre Boldklub har selv skaffet 2.037.000 kroner fra fonde til opførelse af Byens Rum.

Årre: Da Årre med fuld musik, dannebrog og festivitas indviede byparken "Oasen" i 2015, havde byen næppe troet, at det kun var begyndelse til noget langt større. Men i forbindelse den længe savnede og gennemgribende renovering af Årre Skole, opstod idéen om oprette et "Byens Rum". Et stort område ud til Skolegade, hvor den gamle skole er revet ned og har åbnet nye muligheder. Der skal være alt fra skaterbaner, parkouranlæg til en sansehave for byens gamle.

- Selv en by som Varde kan ikke en gang præstere det, siger Poul Verner Christensen, der er formand for Årre Borgerforening.

Det samlede projekt, der løftes i et fællesskab med Årre Boldklub, løber op i knap tre millioner kroner og skal stå færdigt i 2021.

De har givet penge
Følgende fonde har givet 2.037.000 kroner til "Byens Rum".Grøn vindmølleordning - 717.000 kroner. Realdania - 1.000.000 kroner. Lagmidler - 145.000 kroner. SE's Vækstpulje - 100.000 kroner. Almenfonden for Årre Sogn og Omegn - 75.000 kroner.

Styregruppen består af Casper Pedersen, Stine Friis, René Andersen, viceskoleleder Mogens Hansen og Poul Verner Christensen.
"Byens Rum" anlægges, hvor den gamle Åre Skole tidligere lå. Kort: Årre Borgerforening
Foto: heab

Men allerede i år går entreprenørerne i gang, da der flyder en lind strøm med millioner af kroner til Årre. Indtil nu har styregruppen bag "Byens Rum" samlet 2.037.0000 kroner fra diverse fonde. Senest fik styregruppen en million kroner fra Realdania.

- Der er ikke en kommunekrone i det, siger Poul Verner Christensen.

I stedet bruger styregruppe Varde Kommune til sparring.

- Vi har et fantastisk samarbejde med kommunen. Jeg er ikke enig i alt, men forvaltningen har en bunden opgave. Døren står altid åben, siger Poul Verner Christensen.

Der er tænkt på både de yngre og ældre borgere i byen, der med "Byens Rum" mødes og binder generationerne sammen. Og skulle de ældre trænge til lidt mere fred og ro, så er der jo "Oasen".

Der flyder en åre med millioner til Årre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce