De unge stresser mere end nogen sinde

Susanne de Vries fra Center for Sundhedsfremme har opgaver, hvor hun primært hjælper og rådgiver unge. Desuden arbejder hun med forebyggelse af rusmidler, og så er hun  rygestopinstruktør. Privatfoto

De unge stresser mere end nogen sinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varde: Susanne de Vries fra Center for Sundhedsfremme har siden 2007 været tilknyttet Campus i Varde. Hun er uddannet socialrådgiver, har en diplom i pæd. psykologi og individuelle forandringsprocesser. Overskriften på hendes arbejde er at styrke de unges mentale sundhed og trivsel.

- Jeg oplever, at de unge er blevet mere og mere stressede, og det er der mange årsager til, fortæller hun og nævner konkurrencesamfundet, præstationskrav i både skole, fritidsliv og på sociale medier som typiske årsager til mistrivsel.

- De unge har store forventninger til dem selv. De vil gerne nå så meget som muligt og have så mange muligheder som muligt. Det begreb kaldes FOMO (red. Fear of missing out). I Center for Sundhedsfremme har vi netop afsluttet et kursus for unge mellem 15 og 25 år, der oplever tegn på angst eller depression. Unge der ofte har tankemylder, oplever uro, træthed eller altid er bekymrede, er målgruppen. Kurset, der har fokus på selvhjælp, tilbyder vi igen i september, fortæller Susanne de Vries.

Stress stigning
Region Syddanmark har udarbejdet en Sundhedsprofil med overskriften: Hvordan har du det. Den viser udviklingen i den mentale sundhed fra 2010 og frem til i dag.I forhold til unge er tallet tydeligt. I 2010 følte 16,2 procent af de unge, at de meget ofte følte sig meget nervøse eller stressede. I 2013 var tallet steget til 20,5 procent, og i 2017 ligger den på 26,4 procent.

De unge stresser mere end nogen sinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce