Chaplin sælger ikke så mange billetter

Indtil nu er der solgt cirka 18.000 billetter til Varde Sommerspil, der i år opfører Chaplin The Musical til og med den 13. juli. Bemærk at mandagsforestillinger i år er slettet. Foto: Martin Ravn

Chaplin sælger ikke så mange billetter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varde Sommerspil, der i år opfører Chaplin The Musical, har indtil nu kun solgt 18.000 billetter. Varde Sommerspil har selv budgetteret med 24.000 publikummer.

Varde/Janderup: Gennem mange år har 7-kanten, der står bag Varde Sommerspil, haft et pejlepunkt, der hed 30.000 publikummer til sommerspillet. Et antal som Varde Sommerspil med Chaplin The Musical ikke kommer i nærheden af i år.

- Det er ligesom med Zorro. Og vi har lagt budgettet efter det, siger Hans Gundesen, der er formand for Varde Sommerspil.

Zorro the Musical solgte i 2016 kun 20.192 billetter, hvilket var historisk lavt og det laveste antal publikummer siden 1980. Og det gik ud over økonomien og driften i 7-kanten.

Men for Danmarks største amatørteater, så handler det for 7-kanten langt fra kun om økonomi og solgte billetter, omend at sommerspillet er det økonomiske fundament. Cirka en million kroner i overskud er der budgetteret med i år ved 24.000 solgte billetter. Og det forventer Hans Gundesen, at de når. Lige nu er der solgt 18.000 billetter.

- Lige nu sælger vi 400 billetter i døgnet. Så vi er godt tilfredse, siger Hans Gundesen.

Varde Sommerspil har selv vurderet, at Chaplin The Musical ikke har samme tiltrækningskraft som eksempelvis Sommer i Tyrol, The Sound of Music og Midt om Natten. Derfor er der to færre forestillinger i år, hvorfor der maksimalt kunne sælges 28.000 billetter.

- For at udvikle os, så bliver vi nødt til at se nye veje og ikke bare satse på det sikre og populære, siger Hans Gundesen.

Varde Sommerspil
Varde Sommerspil har været opført siden 1978. De seneste fem år har der været følgende publikumstal:2017: Midt om natten - 30.448.

2016: Zorro the Musical - 20.192.

2015: Shrek the Musical - 28.184.

2014: Byens Bedste Horehus - 26.525.

2013: Den Eneste Ene - 30.004

Så døde vi

Og fælden med selvtilfredshed vil de ikke falde i.

- Hvis vi kun spillede Sommer i Tyrol og Midt om natten, så døde vi, siger Hans Gundesen.

For det, som gør 7-kanten og Varde Sommerspil i en klasse for sig, er selve niveauet af aktørerne på scenen.

- Vi har Danmarks bedste områdecasting, siger Hans Gundesen.

Det vil sige, hvem der går til optagelsesprøve til Varde Sommerspil. Og niveauet er semiprofessionelt. Men hvis sommerspillet kun opfører de sikre og gamle travere, så vil den ikke være nær så attraktiv for skuespillerne.

Chaplin sælger ikke så mange billetter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce